fredag 29 augusti 2014

Kräftdressyren

Förra helgen red vi Uppsala Dressyrsällskaps årliga "Kräftdressyr" som sträcker sig lördag-söndag. Vi var från början anmälda till MsvB:4 på lördagen och MsvB:5 på söndagen, men i och med vår ofrivilliga vila av såret+svullnaden så kändes det väldigt saftigt att starta 5:an med så lite träning.... Jag bytte därför söndagens klass till MsvC:2 istället.

Jag kan även tillägga att min och Inas otursförföljelse fortsätter då mina ryggproblem börjat komma tillbaka vilket gör mig väldigt begränsad, samt att Ina självklart lyckas slänga av sin framsko kvällen innan lördagen. Jag fick lösa det med att på lördagmorgonen söka fram tappskon i hagen och slå fast den själv. Jag fick i 3 söm... Men den satt!

MsvB:4, lördag-

Regnet VRÄKTE ner..... Jag och Ina utrustade oss med ridregntäcke, regnjacka och regnbyxor på framridningen. Jag fick korta ner framridningstiden eftersom Ina bara blir trött av att jobba i regn. Då är det bättre med en effektiv framridning och sedan ha en alert häst på banan. Och alert, det fick jag! Hon hade så mycket energi på banan, haha. Men det var bra energi, sådan som jag jobbat för hela tiden för att få fram. Ina kan ju väldigt lätt spänna sig på banan vilket får konsekvenser som att hon går emot mig, tappar rätt bjudning och börjar "hacka" i skolor och andra travdelar. Men nu var hon med mig hela tiden och jobbade på jättebra hela tiden, framsteg! Eftersom den här (positiva) energin är helt ny för mig så har jag ännu inte riktigt alla pusselbitar på plats, vilket resulterade i ett par mindre missar. Men jag var vädigt nöjd med Inas nya typ av energi och även med flera olika programdelar. Bland annat så satte vi ALLA bytena rena! Det är första gången i MsvB:4 det!
Tyvärr tycker jag (och flera andra som jag pratat med) att domaren var lite snål på flera av de programdelar som vi faktiskt gjorde riktigt bra. Som t.ex. sista långa ökade traven direkt efter galoppökningen, den gjorde hon verkligen PERFEKT! Var nog den bästa travöknig vi fått till på tävling någon gång. Jag tänkte i huvudet när vi kom fram till väggen att "det där blir minst en 8:a!", så det var lite snopet att bara få 6,5p på den... Men som jag sagt förr, detta är en bedömningssport och domaren satte de poäng hon tyckte. Men som slutkläm så trots att vi hade lite småmissar här och där så red vi ändå på 60%, vilket är godkänt för oss just nu :) Tänk vad bra det blir sedan när jag lyckas få ihop hela pusslet med den nya fina bjudningen!



MsvC:2, söndag:

Idag var det finväder istället för regn och rusk. Blev lite trevligare framridning och allmän hantering då. Jag kunde rida fram normallänge och Ina kändes fin även denna dag. Hon hade taggat ned sig något nu jämfört med igår, men hon var fortfarande på G och väldigt fin!
Inne på banan tittade hon till väldigt mycket upp på läktaren och var tyvärr mer spänd denna dag än lördagen på grund av det... Anledningen tror jag var att det var många som satt med stora och färgglada filtar på läktaren och det tyckte min lilla häst var väldigt spännande ;) Jag lyckades dock få henne att genomföra skolorna längs med sargen relativt avslappnade, ökningarna mot hörnet osv och vi hade bara ett litet missförstånd i en igångsättning som "miss", tills dess att vi kom till andra galopp-serpentinen. Det är ganska tajta bågar man gör, och i förvänd, så när vi gjorde den andra bågen i förvänd vänster, då lade Ina in handbromsen och totalt tvärnitade mitt framför sargen, stel som ett järnspett. Jag blev rätt förvånad, men lyckades trycka igång henne fort, dock till fel galopp då det skulle bli förvänd. Jag tänkte att jag måste hinna få rätt galopp innan enkla bytet så vi inte får 0p på det! Jag lyckades dock fatta vänsterförvänd i precis rätt tid så att jag hann göra det enkla bytet, puh. Men det blev en 3:a på själva bågen vilket kostade.... Men tack vare ett jättebra utfört program i övrigt och fina poäng så fick vi ihop 65% vilket räckte till placering, en 7:e-plats!


Det var en rolig helg med mycket bra känsla! Det märks att Ina nu börjat utvecklas i hur hon rör sig även på banan, så avslappnat och rörligt. Nu fortsätter vi!


onsdag 27 augusti 2014

Sammanfattning av senaste tiden

Eftersom jag hade en sådan lång bloggpaus tänkte jag att jag kunde försöka sammanfatta lite vad som hänt under sommaren :)

Dagen efter jag kom hem från Dyltabruk åkte jag upp till min älskade sommarstuga i 2 veckor. Det var helt underbart att få vara för uppe utan krav och förpliktelser...

Utsikt från fukostbordet

Jag fyllde även år där uppe


Sommaren fortsatte även när jag kom hem till Uppsala igen, så även min semester (från jobbet)

Jag klarade uppkörningen för B96!! Äntligen en ny bild på nya körkortet istället för Emilie 18 år ;)

Ina har fått gympadojja till när hon tappat sko för att hoven inte ska gå sönder mer samt för att jag ska kunna rida. 

Jag bodde i en vecka i mina föräldrars hus och var kattvakt åt mina finingar ❤

Vi satte igång dressyrjobbet igen efter lite träningsvila. Ina fick nya rosa arbetsdamasker ❤

Något som bara kan flyta på bra?? Nej! Ina blev tvungen att gå ensam i hagen ett tag och blev rädd för något, hoppade ur hagen, drog upp såret på vb-kotan (samma som sårskadan), av med skon och sprang hem... Vi fick då en "ofrivillig vila". Såret blev bra på en vecka, men svullnaden i benet tog flera veckor att få bort med hjälp av stallbandage och motion. 

Vi åkte till Gävle trots endast 4 dagars trim efter att såret läkt. Debuterade för hösten med 63% i MsvC och 62% i MsvB

Jag och min familj har nu hämtat hem nya underbara dragbilen!! En VW Passat-13, helt superb!!!

Den 11 augusti började jag jobba igen. Tyvärr har jag sedan då börjat få ont i ryggen igen..... Just nu är det ganska illa och att jobba dagligen med allt i stallet gör inte ryggen bättre direkt :/ Men ridningen gör ryggen bättre iaf!


Yes, det var en sammanfattning som hette duga. Dags att uppdatera normalt igen. 


tisdag 19 augusti 2014

Film MsvB:2 Gävle

Här kommer filmen från helgens MsvB:2-start i Gävle. Var skönt att få avsluta dagen med en jättebra känsla! Tror travprogrammet var det bästa vi presterat i detta program :)

Jag har fullt i mitt utrymme hos Vimeo, men så länge får filmen komma upp via Youtube. Tyvärr mindre format då.

torsdag 14 augusti 2014

Favoritbilderna från Dylta

Ullis som var med mig och Ina hela helgen i Dyltabruk var jätteduktig och tog massa kort med min systemkamera på varje framridning. Det resulterade i väldigt många bilder och väldigt många bra bilder :)!

Här kommer några av mina favoriter:












onsdag 13 augusti 2014

Söndagens start

Och slutligen sista starten på söndag morgon. Här var Ina lite trött med all rätt, så det blev lite hackigt i traven. Det är himla synd att galopprogrammet inte kom med, för det var den bästa känslan och flytet vi haft i en MsvB:4a!

MsvB:4- (Klicka här för att komma till filmsidan och se större bild)

Lördagens starter

Och här kommer lördagens två starter. Blev inte många lyckade byten tyvärr, men båda ritterna kändes ändå riktigt bra generellt och det var mycket som vi gjorde bra! Mest stolt är jag över en 7,5a vi fick på en ökad trav i MsvB:5 :)!


MsvB:2- (Klicka här för att komma till filmsidan och se större bild)




MsvB:5- (Klicka här för att komma till filmsidan och se större bild)

Ny blogginspiration, finally

Ja, vad ska man säga? När jag fick min semester efter Dyltabruk åkte jag direkt upp till min sommarstuga, och sedan dess har jag haft noll sug att skriva av mig i min blogg. Så att sitta och trycka ur sig inlägg med "skrivkramp" struntade jag i.

Men nu börjar det hända mer på hästfronten igen, min semester är slut och vardagen börjar åter ta fart, så nu har jag tänkt att komma igång med den vanliga uppdateringen igen!

Jag ska bland annat försöka få ihop en hel "berättelse" som sammanfattar vår meeting-helg i Dyltabruk.

Jag har film på 3,5 klass av 4 (sista klassen tog bandet slut från galoppen....) och när jag kom hem från sommarstugan laddade jag upp filmerna.

Tänkte nu publicera alla filmerna från alla våra starter 4-6 juli. Jag kan ju först tillägga att eftersom en framsko flög av 10 minuter innan första starten under fredagen så red vi alltså första klassen utan (!) sko. Det gick faktiskt bra då underlaget var suveränt bra! Några extraspänningar dock och så även under resterande starter under helgen då jag blev lite försiktig eftersom jag inte visste om min egenpåslagna sko skulle flyga av eller inte...

Men, här kommer i vilket fall första starten, fredagens MsvB:4. Om ni vill kunna se filmen i större storlek kan man även klicka här för att komma direkt till filmsidan.