måndag 30 september 2013

Fynd på Gekås :)

Jag shoppade som sagt "lagom" i år, alltså endast sådant jag verkligen behövde + några saker som några vänner bett mig köpa med. Jag själv var på jakt efter svarta, mjuka stigläder och ett stall-thermotäcke med hals, men tyvärr fanns inte dessa saker i deras nuvarande sortiment :( Men här är några av hästsakerna som köptes in:

Bling-boots, 89:-

Dressyrsporrar 35 mm, 25:-

Rosa/grå täckesgjord, 19:-

Softshelljacka, rosa, 249:-

Kylande+värmande linement, 69:-

Helskodda ribyxor, cerise/grå, 249:-

Ullareds-weekend!

Oj, vilken hektisk vecka det blev förra veckan! Förutom "det vanliga" med heltidsjobb, häst och vardag så hade jag jätteproblem med säkerhetskopiering+uppdatering av min iPhone som jag måste lämna in på lagning, jag jagade veterinär hela veckan för att Ina skulle vaccineras och som om det inte vore nog så behövde jag vara orolig för Inas svullna has... Men jag löste allt under veckan som tur var!

I fredags blev det en tidig morgon då jag gick upp klockan 04:30. Jag, Malin och Becca skulle nämligen göra en härlig roadtrip-weekend till Ullared och vi skulle åka direkt efter att jag slutade jobbet klockan 14. Därför var jag tvungen att åka väldigt tidigt till Ina för att kunna vara på jobbet klockan 6... Men det blev bra och vi har haft en helt UNDERBAR helg! Snacka om balsam för själen att få umgås med sina fina vänner en hel helg och att få komma bort lite :)

Så, klockan 14 sharp stod Becca och Malin med Beccas skåpbil och väntade på min jobbparkering och vi gav oss iväg i regnet. Vi lärde oss från förra året att man INTE ska köra över Stockholm en fredag i rusningstrafik då det tog 2 timmar (!) den gången att ta sig igenom... Så vi körde E20 till Göteborg och sedan till Ullared. Den rutten ner blev jättebra då det knappt var någon trafik alls.

Första stoppet längs E20; Texmex-buffé i Mariestad
(mellan Örebro & Lidköping)

Lite färdkost köptes också i Mariestad...


Världens sötaste brev på vandrarhemmet (ankomstnatten)


I provrummet!

Häst-Mekka.....


Som IKEA:s restaurangen... Fast 10x godare!!

Kundvagnsparkeringen lika välfylld som bilparkeringen...


Blev "lagom" med köp i år! Hälften mot förra året ;)

Lunchstopp på hemvägen i Norsholm (mellan Linköping & Norrköping)
vid Göta Kanal. Riktigt mysigt ställe i fint väder!

Jag, Becca och Malin



torsdag 26 september 2013

En has har kommit tillbaka :)!

Nu är Inas has tillbaka! Svullnaden hade försvunnit nästan helt när jag kom till stallet igår på eftermiddagen :) Bara lite "slem-rester" vid benet då det var några millimeter tjockare än högerbenet. Jag har ju under dessa dagar försökt massera hasen+skenbenet med både händer och med borstar. Sedan har jag ju även haft på linement samt ett stödjande bandage dygnet runt och vi har gått på promenader för att öka blodcirkulationen och Ina har gått ute i hagen som vanligt varje dag i cirka 12 timmar/dag. Jag lade på bandaget igår igen efter checken för att hon skulle få stöd även idag, men förhoppningsvis kommer hon slippa det från i eftermiddag!

Ina har hela tiden varit helt ohalt, feberfri och jättepigg, så det har hållit mitt hopp uppe om att svullnaden inte skulle utvecklas till något värre. Förmodligen är det en spark hon fått mitt på hasen och det vet man ju själv att om man får en rejäl smäll, då svullnar det upp.

Nu ser hasen ut så här jämfört med hur den såg ut i måndags:


I tisdags var jag till henne både klockan 6 på morgonen för att checka av, samt senare på kvällen då jag hade kvällsintaget och fodringen. Det var stormväder ute, mörkt, kallt, regnigt och blåsigt, så vi tog en lång mysig promenad inne i det ljusa och varma ridhuset istället :) Världens sötaste lilla konvalecent :)


ÄR SÅ LÄTTAD ÖVER ATT HASEN NU ÄR OKEJ IGEN!!!

måndag 23 september 2013

Litet sår, stor svullnad...

Idag var Ina ordentligt svullen på utsidan av vänsterhasen. Hon hade ett litet sår strax ovanför som nog är boven då hon var jättefin på övriga benet.

Hon går dock helt normalt, är feberfri och är jättepigg så tog på lite lph-kräm och jod-salva på det torkade såret + lade på linement på svullnaden och stallbandage i hagen som ska sitta över natten. Hon går ute och rör sig i hagen till klockan 19 ikväll så blodcirkulationen kommer hållas igång. Jag tror inte hon kommer få lymfangit då hela skenbenet som sagt var jättefint! Ska åka till stallet tidigt imorgon och kolla till om det blivit någon skillnad.

Jag tog några bilder så jag kan jämföra imorgon om det blivit bättre eller inte.





lördag 21 september 2013

Olika åsikter

Ja, tidig morgon blev det. 6.20 rullade vi från stallplanen. Ina pigg och glad som alltid! Det hade tydligen regnat rätt mycket i Hufvudsta då deras framridningsbana tydligen var för dålig i underlaget efter allt regn, så vi fick rida fram i ridhuset istället. Mindre framridningsyta, men torrt underlag i alla fall.

Tävlingsbanans underlag var väl inte heller det mest optimala då den var utomhus. Det var som en lervälling med stora vattenpölar överallt och Ina var lite skeptisk i början, men hon slappnade faktiskt av rätt fort. Under ritten var hon helt avslappnad, mjuk och reglerbar. Trots det så ansåg domaren att hon var spänd nästan hela tiden i trav- och skrittprogrammet och drog ner poängen på varje programdel rejält :( Jag skulle ha förstått det mer om Ina verkligen hade varit spänd, men nu var hon verkligen jätteavslappnad! Vi fick en rejäl miss i första förvända bågen då Ina inte riktigt ville gå framåt i förvända i leran, så hon satte ihop sig och när jag bad henne tänka mer framåt så löste hon situationen med ett fint byte.... Så efter ritten trodde jag att det var den missen som skulle ge avdrag, men att det var bra i övrigt. Ibland har man fel! Eller kanske inte fel, domaren ville ha något annat än vad vi presterade idag, men jag går ändå på min känsla och är jättenöjd med Ina som gjorde ett MYCKET bra jobb!

Vi var lagom snygga efter ritten i lervällingen... Inas ben, bringa och mage, sadelgjorden, schabraket, mina skor och chaps var helt nedlerade :P Tur att vi inte skulle starta en klass till. Lagom kul att komma in på banan helt bruna av lera haha.

Men jaja, det kan inte gå perfekt alla gånger och alla domare kommer inte att gilla oss, det vet vi om. Så det är bara att gå vidare! Jag är som sagt NÖJD med min hästs prestation och det är det viktigaste. Jag och Maja tog lite höstiga bilder efteråt också, så hiiiimla fint höstväder!!







































Visst är hon vacker min fina prinsessa :)

fredag 20 september 2013

Förberedda

Idag körde vi ett lugnt genrep inför morgondagens tävling. Jag red i hoppsadeln och jobbade igenom skolorna, förvända bågar och enkla byten. Den första bågen började Ina med att samla sig och gjorde ett perfekt byte... Hon vill så mycket min lilla tjej! Jag stannade, klappade henne på halsen och berättade att det var den andra övningen vi skulle göra nu :) Sedan var hon klockrent duktig!

Starttid 8:30 imorgon vilket gör att vi lastar klockan 6:20, woho! Kul med dressyrtävlingar ibland 




onsdag 18 september 2013

Träning för Evelina

I eftermiddag har vi tränat för Evelina och det kändes mycket bra!

Vi jobbade mycket trav idag med "kvickhets-övningar". Mycket skolor och flyttande. Sedan ordentligt sättande galoppjobb, även där kvicka övningar med bland annat galoppslutor på diagonalen in i en halvpiruett. Ingen fokus på byten idag vilket var bra, men vi gjorde ett byte åt det svåra hållet. Ur en övning kom vi ut i "fel" varv så jag följde fyrkanten genom hela kortsidan och bad sedan lugnt om ett byte med vänsterskänkel och Ina gjorde ett perfekt RENT byte utan att rusa! Fina tjejen!!

Evelina var jätteglad för att det gått så bra i helgen också. Visade henne protokollet från Sigtuna och det blev en highfive på det ;)

Mjuk och sammarbetsvillig häst. Och visst blev hon snygg i sin lila/rosa outfit :)!?

Kandar: Premiera
Sadel: Jaguar
Schabrak: Mias
Benlindor: BR
Boots: HG








Klassbyte på lördag

På lördag ska vi tävla hos Hufvudsta Ryttarsällskap och vi var anmälda även där till MsvB:2. På grund av tunnt utbud under hösten av dressyrtävlingar på den nivån vi tävlar på, så kanske lördagens tävling blir den sista för i år, vi får se.

Jag är ju så stolt över Inas prestationer i våra MsvB-starter, och vi klarade ju faktiskt det uppsatta målet att rida över 60% i MsvB denna termin! Nu ska det tränas och vidareutbildas under hösten och vintern för att sedan äntra MsvB-banorna med befästa byten! Det är min plan :) Och då tror jag faktiskt att vi kommer kunna prestera en mycket högre slut-% med tanke på att vi redan nu har lyckats rida starter med massvis av 6-7:or i protokollen. Vi kommer alltså då förhoppningsvis att ha mycket större chans till placering.

Denna träning, där framförallt högerbytet ska befästas, kommer att ta tid och inte gå att fixa på en vecka, så igår bytte jag klass som vi ska starta på lördag till förmiddagsklassen som är en MsvC:2a. Det tror jag blir jättebra för Ina då jag märkt att hon just nu behöver gå både galoppombytesklasser OCH förvända klasser för att fortsätta hålla sig lugn och inte vilja ösa på för mycket, *ta saken i egna hovar*. Se bara hur bra det blev när vi red MsvC:n på Jälla för några veckor sedan! Startlistorna ligger ute, blir en tidig morgon med starttid cirka 8.30.

Så vår eventuellt sista riktiga start för 2013 blir MsvC:2 på lördag, och denna gången följer bästa Maja med, så film kommer det bli!



tisdag 17 september 2013

Bonusfilm!

Nu kom alla filmer upp på en gång här känner jag. Men igår fick jag tillgång till filmen som togs på min och Inas start i Gävle den 17 augusti när vi red MsvB:2an för första gången. Ina var ju för dagen oerhört trött (efter "Durecellkanin"-brunsten) så jag fick för första gången "bära" runt henne genom programmet.

Men som tur var så syntes det inte så jättemycket hur mycket jag fick jobba fram henne (eller jo, i första bytet, där fanns inte mycket tryck i tassarna...) och vi fick fina poäng som gav oss 59%.

Filmen är gjord av Niklas Simson och är från hela 3 vinklar, ihopredigerat! Det är definitivt den coolaste tävlingsfilmen som finns på mig och Ina!




måndag 16 september 2013

Rapport från helgens tävlingar

Åh vad jag är glad över min och Inas prestationer under helgens två MsvB:2-starter! Jag är jättenöjd med Ina i båda starterna, men det blev väldigt olika poäng trots ganska lika ritter och känsla. Men så är det ju med bedömningssporter, ibland går man hem hos domarna, ibland inte.

14 september, Sigtuna-
Kändes bra på framridningen och Ina kunde slappna av rätt fort inne på banan trots mycket att titta på på läktaren, prydnader på kortsidan, ett hål i sargen och så vidare. Det svåraste under ritten var att ALLA hörnen var jätteojämna, så varje gång vi försökte göra en bra hörnpassering så snubblade Ina nästan... Så vi fick några "spänt" i protokollet i vissa hörn. Men Ina var i vilket fall med mig hela programmet! Och för första gången i ett program på tävling var hon LUGN och väntade på byteshjälpen. Detta resulterade i hennes första riktiga bra byte på tävling (vänster) och en 6:a! Till höger fick hon inte ihop fötterna + att bytet gjordes mot ett lite läskigt hörn, så jag var tvungen att bryta av till och med och fatta rätt galopp, vilket resulterade i en 1:a med koeff... Där försvann ju en del poäng om man säger så, men vi fick FANTASTISKT fina poäng i övrigt (massor av 7:or och 6:or) så trots 1:an lyckades vi spräcka 60-gränsen för första gången och landade på 61,63%!!! Åhh vad stolt och glad jag är över detta resultatet! Tänk vilken % vi skulle fått utan 1:an liksom... Där klarade vi dessutom ett av höstens mål; att få över 60% i MsvB :)
Resultat: 61,63%

15 september, UPK-
Andra dagen såg Ina lite trött ut innan vi kom igång. Men hon stod nog bara och laddade för efter ett par varv i trav och galopp på framridningen hade hon full energi och glädje igen. Hon kändes bra, men stundtals lite hackig då hon fick ta i mycket. Programmet kändes bra med en avslappnad Ina. Hon kändes väldigt ridbar och fin! Hon fick några taktmissar i första diagonalslutan, men det övriga travprogrammet kändes bra. Dock höll domaren inte med mig där då hon inte gillade Inas takt i traven alls... Så det drogs ner under hela travprogrammet tyvärr. Ina har ju mycket tryck och gång, så ibland när hon tar i kan det se lite otaktmässigt ut fast det egentligen är hennes normala gång. Men ja, alla kan ju inte gilla allt. Så denna gången förbiser jag domarens siffror, då jag var jättenöjd med Ina och det är det som räknas just nu. Hon satte dessutom ännu ett superbra vänsterbyte, samlad, mjuk och rent språng, vilket gav 6,5. Hon fick lite bråttom i andra bytet och glömde bakbenen i två språng, så där blev det en 2:a istället. Men som jag skrivit tidigare; Ina håller på att utvecklas enormt i bytena, men det kommer ta några månader innan alla bitar fallit på plats.
Resultat: 55,93%

Jag har tyvärr bara film från andra starten då inte någon kunde följa med under lördagen. Synd då det hade varit intressant att jämföra filmerna med tanke på att det skilde 5,7% trots liknande känsla i båda ritterna. Men jag har gjort en annan jämförelse som jag tycker är intressant och det är att sätta våra poäng bredvid varandra på samma protokoll.

Så en film och två olika poängutdelningar från samma klass:




Jag tycker i vilket fall att det är intressant med så olika poäng :)

fredag 13 september 2013

Tävlingshelg!

Augusti var en intensiv månad för oss med 5 tävlingshelger i rad (in på september) och förra helgen var en skön vilopaus. Men denna helg kör vi igen och det "dubbelt"! Imorgon lördag åker vi till Sigtuna på förmiddagen och rider en MsvB:2 och på söndag rullar vi till hemmaplanen på UPK för att rida en MsvB:2 även där. När det är en klass per dag med korta tävlingsdagar samt korta transportsträckor känns det bara roligt!

Startlistorna till lördagen i Sigtuna finns här och till söndagen har inga starttider kommit än, men startlistorna finns på UPK:s hemsida.

MsvB:2 är mitt favoritprogram just nu. Om man räknar bort bytena så är det mer som ett MsvC-program, snäppet svårare bara och med högre krav från domaren på allt såklart. Men bytena då? Det är "bara" två stycken som ligger ganska snällt och missar man båda dem är det ju egentligen inte värre än om man skulle misslyckas med två bakdelsvändningar (med koeff) och det har ju hänt ett par gånger tidigare ;) Detta är den klassen som känns bäst att rida just nu i vår övergång till den svårare sidan.

Ina och jag har startat en MsvB:2 tidigare och det var i Gävle den gången efter brunsten då hon hade en tröööött period så jag fick bära runt henne genom programmet... Dock kan det inte ha sett alltför hemskt ut ändå eftersom vi red på 59,7% :) Så förhoppningsvis ska vi kunna få lika fina siffror nu också.

Målet med helgens starter är att hon ska kännas lika fin och "lagom" som på Jälla för två veckor sedan i MsvC:1an. Det är två inomhusstarter vilket kan ge mer spänningar, så en avspänd häst vill jag väldigt gärna ha :)!

Nu ska det bara lösa sig med groom inför lördagen så kan jag slappna av mer sedan...


onsdag 11 september 2013

Funderar på en ny header

Jag har drivit min blogg sedan 2009 och under denna tid har jag haft 3 stycken olika headers, nämligen dessa:





Jag har varit jättenöjd med alla tre, men nu känns det som att det är dags att uppdatera med en ny header igen! "Vägen tillbaka efter olyckan..." tycker jag att vi har klarat av bra och är färdiga med nämligen ;) Nu har jag ju dessutom massvis med nya fina bilder från detta fantastiska tävlingsår, så nu blir det till att knåpa ihop något bra i photoshop så fort som möjligt.

Jag önskar också att jag var expert när det gäller HTML-koder. Jag klarar mig okej, men det är många detaljer som jag skulle vilja ändra på i blogginställningarna som jag inte lyckats med än. Bland annat skulle jag vilja bredda textytan utan att sidodelen försvinner. Man skulle vart HTML-orakel!

tisdag 10 september 2013

Kvällsträning

Ikväll hade jag kvällsintaget+fodring så vi passade på att köra ett dressyrpass i ridhuset i väntan på att få fodra vid 21. Det är riktigt mysigt med eget stort ridhus igen nu när det börjar bli mörkt!

Ina var så mjuk och fin redan från första steget idag. Jag vet inte säkert, men jag tror hon slappnade av i munnen mer med den nya jättemjuka gel-kindkedjetunneln :)! Annars brukar hon gå emot mer i början i munnen, men nu var hon väldigt följsam, mjuk och kunde jobba lågt och avslappnat på en gång. Det är detaljerna som gör det tydligen!

Hon var superfin HELA passet! Jobbade mycket galopp, flyttande skänkel, lade in volter och red sedan olika varianter på serpentinövningen Evelina lärde mig på senaste träningen. Ina jobbade på otroligt bra då hon stånkade och stönade sig fram i förvända bågarna haha. Jag tror faktiskt hon höjt ett snäpp i samling och tryck nu senaste tiden då hon börjat komma upp sig så mycket bättre, så det är nog jobbigt för henne minsann. Efter förvända lade jag även in rena byten med bibehållet lugn. Hon fick göra 3 byten och ALLA var rena!! Shit vad härligt det är när vi utvecklas åt rätt håll!! Och de två vänsterbytena, oj oj oj vad hon samlade ihop sig och tog i, utan att rusa. Så även om det fortfarande kanske kommer bli pannkaka av bytena på tävling än så länge så är det otroligt skönt att känna att vi utvecklas nåt grymt i dem hemma, så det händer minsann saker :D!

Fina underbara häst !!

måndag 9 september 2013

Nytt i Inas garderob

Är så nöjd med mina fynd på Börjes :)! Här är det som jag köpte där samt några saker från Sporren. Jag hade 15% i rabatt hos dem ända till i lördags då jag fick en rabattkupong på kräftdressyren som UDS anordnade, så jag passade på att utnyttja den.

Bästa köpet på Sporren blev definitivt supermjuka gel-kindkedjetunneln från Acavallo! Den var som gelé :D!

Kindkedjetunnel i gelé, Acavallo, Sporren


Lackboots i cerise från HG, Sporren


Sadelbalsam från Veredus, Sporren


Fleecetäcke, omlottknäppning, grått m rosa kant, Börjes


Helskodda stretch-ridbyxor från Domino, Börjes


Rosa groombag, Börjes

Road trip till Börjes!

Jag har i stort sett haft en LEDIG helg! Helt underbart verkligen! Vi har ju tävlat 5 helger i rad vilket har varit lite slitigt, men denna helgen hade jag bara morgonfodring och utsläpp på lördagen och på söndagen tog Sandra hand om Ina.

Tyvärr ingen innebandyträning på hela veckan då jag var för svag i fredags (efter magkatarren) och på söndagen kom det för få personer för att vi skulle kunna spela... Jättetråkigt :( Jag åkte till SATS istället och körde ett styrkepass, men det är ändå inte lika roligt som innebandyns såklart. Men gladare blev jag när Becca skickade ett SMS om att hon skulle åka och byta ett täcke hos Börjes Tingsryd i Bro och undrade om jag ville hänga på med kort varsel? Självklart!!
Becca posar utanför ingången med GB-gubben!

Så det blev en mindre road trip till Börjes vilket var jätteroligt då jag inte varit i deras butik tidigare. Jag hittade flera intressanta och prisvärda saker, bland annat ett par toksnygga helskodda ridbyxor för 399 kronor :) Blir bilder på fynden sedan.

Det var länge sedan jag köpte nya ridbyxor och då även lika länge sedan jag provade ett par och jag blev väldigt förvånad men glad när jag upptäckte att storlek 36 satt för slappt om benen och rumpan! Jag var tvungen att hämta ett par 34:or som satt perfekt. Jag har alltså gått från storlek 38 ner till 34 som resultat av min träning vilket är helt sjukt! Men glädjande att få stöta på resultat även i vardagen!