söndag 31 mars 2013

Film Ninaträning 23/3

Woho, en film som kommer ut den tid jag lovat, haha :) Det går framåt med ALLT och vi fortsätter kämpa oss bättre hela tiden.

lördag 30 mars 2013

Urklipp från senaste Ninaträningen

Film kommer imorgon från förra helgens Ninaträning :) Här är så länge några stilstudier av prinsessan från träningen:










Filmen från Inas comeback

Sådärja, bättre sent än aldrig heter det väl ;) Nu är filmen från söndagens tävling klar med poängen publicerade för varje moment.

Att allt gick så otroligt bra med Ina till, på och efter tävlingen är den stora segern för mig och att jag nu kan släppa många av mina psykspöken som härjat kring transporteringen av henne :) Så nu är vi igång!

Ina gjorde en MYCKET bättre prestation än vad jag trott. Några gånger "låste" det sig i huvudet på henne, men vi löste de delarna ändå. Handbromsen satt ju i under i stort sett hela programmet förutom under ökningarna, men som tur är så syns inte det liiika mycket som det kändes i alla fall ;)

Bättre
  • De rena ökningarna (trav och galopp)
  • Övergångarna från ökad galopp till trav
  • Ryggningen
  • Att hon höll förvända galoppen trots rejäl "handbroms"
  • Det första enkla bytet (vilket framsteg!!)
  • Uppridning (relativt rak och ostudsig)
  • Skolorna (noll framåtbjudning, men hon börjar röra sig rätt nu)
  • Skritten

Sämre
  • Handbromsen genom hela programmet
  • Utan bjudning i skolorna
  • Båda fattningarna
  • Spänd innan förvända bågarna

onsdag 27 mars 2013

Påskledigt snart, woho!

Ja vad säger man? Blir något någonsin som man planerat? Nä, just det. Jag hade tänkt igår att ta mig hemåt till huset för att fixa filmerna från lördags och söndags, men min pappa har varit ordentligt sjuk så jag vågade inte på grund av smittorisken. Nu över påsk är både Sandra och Moa bortresta så jag får absolut inte bli sjuk! Måste ju ta hand om min prinsessa :)

På fredag är det en LEDIG DAG tjoho! Jag har morgonfodringen, ska rida, och sedan hem på mindre släktträff. Då kommer jag passa på att innan den träffen fixa klart filmerna. Tajt schema man har i sin vardag när man inte ens kan klämma in några timmar på en vanlig kväll till att göra något utanför "agendan"...

Påsk ja! Mycket trevlig högtid. Den ger en "långhelg" från jobbet, ledig fredag-måndag, woop woop!! Dessutom äter man mycket god och proteinrik mat (om man avstår godiset haha). Jag tror jag gillar påsken mycket för att den medför så mycket glada färger, våren ligger runt hörnet, man får ställa om till sommartid....En julshow för några år sedan representerade jag och Lola just påsken i kadriljen, ooh så snygga vi var!



Lola var typ "påskris" eller nåt och jag var en kyckling. Man var uppfinningsrik på den tiden; Ovanpå hjälmen hade jag satt fast papper som illustrerade ett äggskal, "vingarna" var sådana där skumgummibabywipes och mina röda kycklingben var ett par hala nylonstrumpor jag drog över ridbyxor och stövlar.


Hoppas alla får en jättebra påsk!


måndag 25 mars 2013

Tävlingsoutfit dressyr

Jag var nog lite för optimistisk när jag igårkväll skrev att jag skulle hinna med filmen imorgon (alltså idag måndag)... Jag måste ju hem till mina föräldrars dator med kameran då det är firewire-koppling på överföringen och det har inte min dator.... Imorgon borde jag istället hinna med överföringen :)

Igår var det ju även premiär för vårt nya tävlingsschabrak, och vår tävlingsoutfit på dressyrbanan känns mer komplett än aldrig förr! Är såå nöjd, för det är såååå Ina och jag som ekipage :)


Häst:

Kandar- Premiera Rome (lackad nosgrimma)
Pannband- Rosa bling
Knoppar- Rosa silikonsnoddar
Sadel- Jaguar
Schabrak- Egendesignat Mias med rosa/guld/cerise kant
Sadelgjord- Eric le Tixerant


Ryttare:

Hjälm- John Whitaker med eget bling
Plastrong- Från Sporren
Undertröja- Rosa Kingsland
Kavaj- Pikeur softshell (kort modell)
Handskar- Rosa HV Polo
Ridbyxor- Lycra med swarovski
Ridstövlar- Petrie

söndag 24 mars 2013

Idag grät jag av lycka....

Det går egentligen inte att beskriva med ord den lycka jag känner just nu och har känt tidigare i eftermiddag. Jag har varit igång sedan klockan 6 imorse, och nu, 14 timmar senare sitter jag hemma med världens lyckokänsla i hela kroppen...

En detaljerad rapport skriver jag imorgon då jag är så slut och trött nu att jag knappt kan sitta upprätt.

Jag har varit nervös ända sedan i fredags inför idag. Hur skulle Ina reagera på transportering igen, skulle hon vara toktittig på tävlingsplatsen, skulle hon få panik i transporten?? Jag hade satt fast min mellanvägg i transporten i sidan så att hon fick mycket brett om bakbenen och alla mina orosmoln angående transporteringen var som bortblåsta då hon stod som ett ljus hela vägen till Lurbo! Fantastiska häst!

Hon var SJUKT fin på framridningen!! Så mjuk, spänstig och jobbade på helt rätt sätt! Jag kände att hon var mycket glad i hela kroppen och att mycket av hennes energi gick till alla intryck (utan att vara "dum"). Jag anade att hon nog inte skulle orka jobba lika bra på banan så jag var beredd på att få jobba mycket i sadeln. Jag var rädd att Ina skulle vara helt galen på banan (det var ändå ett helt år sedan hon tävlade) och väldigt spänd, men hon var bara lite lite spänd och fortfarande väääldigt glad =D Dock tog alla intryck, som hon inte upplevt på ett helt år, överhand och all hennes egna motor försvann... Haha, jag fick sitta med sporrarna "djupt in" genom hela programmet och jobba som en toook ;) Hon gjorde OTROLIGT mycket bra saker under programmet! Det blandat med några missar (som då såklart drog ner) red vi ändå ihop hela 59% i Inas comeback!! Jag var helt inställd på innan att vi skulle rida ett "45%-program", så det var som en bonus när man hörde "59%" i högtalarna :)!

Jag ska fixa filmen imorgon (med poäng) så får ni se också.

Jag kan ju sammanfatta denna korta rapport med att jag grät av ren lycka och lättnad efter att ha klappat om min fina häst och skrittade ut ur ridhuset...  Allt som hänt sedan ett år tillbaka; olyckan, hanteringen psykiskt, all skadehantering, rehab och hela igångsättningen med allt slit jag faktiskt har lagt ner... Nu var det som på riktigt, vi var tillbaka på riktigt! Och att hon går så snällt in i transporten och står sedan som ett ljus under körningen.... Det går inte riktigt att beskriva denna lyckokänsla, men tårarna rinner även nu när jag sitter och skriver det här.

Film imorgon som sagt, men här kommer ett gäng bilder från tävlingen. Ullis caught the moments ;)







 Nu är ju frågan; vem flemar finast av mig och Ina ;)??

lördag 23 mars 2013

Ninaträning och isgrävning....

Idag har det hänt mycket... Dagen började inte så bra när jag skulle ta med min transport från mina föräldrars uppfart där den stått hela vintern. Det syntes inte direkt, men alla 4 däcken hade fryst fast i isen. Först hackade jag med hammare och mejsel, gick inte. Sedan kom pappa med värmepistolen så det blev 4 "sjöar" runt däcken, men inte heller efter det kom vi loss. Även yxan fick jobba men utan bra resultat. Det var inte förrän pappa tog fram domkraften och lyfte upp hela transporten från båda sidor som den lossnade... Det sa "knaaak" när den kom loss, typ 1 dm djupa gropar stod den i! Då har den ändå stått på grus och ända sedan det var snöfritt...

Pappa hackar isen med yxa....

Så här djupa spår/hål stod däcken fastfrusna i....
Denna "islossning" tog ganska lång tid och min planering sumpades lite där, jag som var ute i sån himla god tid! Jag åkte cirka fem i ett hemifrån och klockan två skulle min träning börja..... Men det gick fort att köra till stallet, parkerade släpet, bytte om fort som sjutton och iväg för att hämta in Ina. Vi fick trevligt besök av Erika (Asp) till träningen vilket var jätteroligt! Jag och Erika har hästar som är rätt lika varandra i hur de fungerar, vi tävlar på samma nivå och ofta på samma tävlingar, så vi har mycket gemensamt :)

Erika filmade en hel del av min och Inas träning, så den filmen ska jag ladda in i veckan! Hon berättade även att Nina hade sagt massa positiva saker om oss så det lät ju väldigt bra :)! Vi jobbade skolor, förvänd båge, enkla byten, travökningar och uppridningar. Allt kändes generellt bra och Nina tyckte vi jobbat fantastiskt bra sedan sist då Ina hade utvecklats väldigt mycket! Otroligt kul att höra! Hon kändes så fin :)



Jag kan även meddela att jag gått i mina Petrie-stövlar i cirka 5 timmar idag... Jag försöker vänja lädret igen vid mina vader och det gick jättebra! Det tog cirka 40 minuter innan jag lyckats stänga hela kedjorna. Jag vill inte pressa för mycket för fort då det är då som de går sönder (vid övertryck). Efter cirka 30 minuter till hade den värsta pulsen och domningarna i benet lagt sig och det kändes inte alls obehagligt att gå eller rida i dem, woho!! Så imorgon blir planen att ta på stövlarna hemma innan vi åker så jag får ta på dem i värme och benen får lång tid på sig att vänja sig.

Startlistor med starttider har nu publicerats. Jag gjorde en egen uträkning och försökte pricka rätt tid så gott jag kunde och gissade på starttid 16.30. Den tid jag fått är klockan 16.45, så GANSKA bra gissat måste jag säga då det inte är lätt att gissa tider till tredje klassen! Jag har varit jättenervös hela dagen och morgondagen kommer inte bli bättre. Därför kommer jag träna innebandy som vanligt innan tävlingen då det är gott om tid. Jag känner att det är ett jättebra sätt att få mig mer avslappnad.

Så här snyggt blev schabraket under sadeln!
Så håll tummarna för oss att allt går bra imorgon! Jag har inga förhoppningar alls om att vi ska kunna prestera på topp med tanke på att det är första tävlingen på ett år och Ina kommer nog vara något galen på banan, men bara allt runtomkring går bra och jag får en bra känsla på banan så kommer jag bli överlycklig!

Hjälmpimpning- check!

Nu har jag (äntligen) pimpat min "nya" hjälm jag köpte för 1,5 år sedan. Dock har jag bara använt hjälmen 2 gånger innan eftersom jag inte tävlat Ina på länge.

Men nu är den lika snyggt stajlad som min gamla hjälm :)!





fredag 22 mars 2013

Bra genrep!

Ina kändes så lugn och fin idag, äntligen :) Känns jättebra att hon inte är övertaggad inför tävlingen då jag tror att hon kommer bli GALET glad att få tävla igen och spänningar kommer nog uppkomma tyvärr. Jag red på kandar idag och inget tjafs bara fint jobb! Ninaträning imorgon, känns bra :)

Sedan körde jag hem fort för att hinna hämta ut mina stövlar från Fenix skomakeri där de varit inlagda för dragkedjebyte. Jag hade även lämnat in min ena Dyón-chap då det släppt i sömmen. De fixade allt detta på 3 dagar och jag betalade endast 160 kronor! Heelt otroligt bra pris och service!

Nu sitter jag äntligen i soffan och myser, var iväg och kvällsfodrade med. Vaderna fick jobba idag på innebandyn så jag har smörjt med tigerbalsam och lindat med fleece.

Nu laddar vi för morgondagens förberedelser!



torsdag 21 mars 2013

Mina Petrie snart redo!

På fredag kommer jag få hämta mina älskade Petrie-stövlar, precis lagom till tävlingen! Jag sprängde ju höger dragkedja FÖR ANDRA GÅNGEN för ett tag sedan. Det beror verkligen inte på dålig kvalité utan det är som sagt min vadmuskel som blivit för fet.....


Men skomakaren ska återigen försöka töja ut stöveln lite med sin specialmaskin, så det är bara att hålla tummarna att jag får på mig stövlarna! Jag ska rida i dem för Nina på lördag tänkte jag, så de får töjas lite efter mina ben igen. De har ju knappt blivit ridna i under 2012, så vi har mycket att ta igen :)

Lite uppdatering

Jag var senast hos Ina jättetidigt i tisdags morse och trots att det endast är cirka 48 timmar sedan så känns det som att jag inte varit i stallet på en hel vecka, hur knäppt är inte det?? Snacka om att hästdelen i ens liv verkligen sitter insvetsat! Det är jätteskönt att få vara lite ledig ibland när Sandra eller Moa har hand om Ina, men samtidigt känns det som att jag glömt något, att jag inte har gjort allt jag skulle göra. En jättemärklig känsla...

Igår hade Moa hand om Ina och de red ut tillsammans med Elin och Aida, börjar tydligen bli isigt i skogarna nu =( Idag rider Sandra då jag själv ska på kickoff med jobbet klockan 16 till sena kvällen. Det är inte lätt att få ihop sitt liv med heltidsjobb, häst, avsutten träning, mat, sömn och så är det ju trevligt om man lyckas klämma in tid för ett "vanligt" liv också.... Jag känner stoor skillnad åt det positiva hållet nu när jag återigen får hjälp två gånger i veckan med Ina :)

Fredag+helgen är i vilket fall välplanerad:


Fredag- Jobba sidorna i alla gångarter, skritten och travskolor.
Lördag- NINATRÄNING! Rida igenom programdelarna i MsvC:1
Söndag- Comeback på tävlingsbanan, MsvC:1 på Lurbo


Börjar kännas i magen nu när tävlingen närmar sig..........

onsdag 20 mars 2013

Längtar efter värmen...

Ja vad säger man...? Idag är den 20 mars och det är fortfarande kallt som Nordpolen... Jag hittade en intressant bild från förra året, närmare bestämt från 21 mars (ett år sedan imorgon) där jag och Ina precis genomfört ett dressyrpass på utebanan och jag hade på mig.....


....ETT LINNE! Jag kom ihåg att det var närmare 20 grader den dagen!

*snart snart snart snart snart*

tisdag 19 mars 2013

Tidig ridning

Idag hade jag fått akuttid med bilen för att de ska laga vindrutetorkarmotorn som är helt död, alltid är det nåt.... För att slippa åka bussar och gå i snöyran till stallet i eftermiddag så var jag i stallet klockan 6 imorse. Fixade först iordning allt medan Ina åt sin frukost, sedan på med benskydd och grimma för ett "avrastningspass" i ridhuset. Ina är jätterolig att rida i grimma och grimskaft då hon är lika lydig och fin som med träns :) Vi travade och galopperade ordentligt (i arbete) med ökningar, minskningar och volter. Hon kom ihåg gårdagens övningar och gjorde allt jättebra!

Så efter det släppte jag ut henne och Aida i hagen för att sedan köra till jobbet med en härlig känsla i kroppen om att ens häst var nöjd och riden :)


måndag 18 mars 2013

Utvecklat min ridning

Idag var Ina väldigt pigg och lite ofokuserad i början av vårt dressyrpass då hästarna levde rövare utanför i hagarna... Tidigare har jag hela tiden "smekt medhårs" på Ina för att hon inte skulle bli för upprörd och spänd, men nu känns det som att min ridning på henne utvecklats och jag kan gå på henne mycket mer. Resultatet blir faktiskt väldigt bra och jag har mycket mer pli på henne nu. Mitt mål är att kunna påverka henne lika bra på tävlingsbanan där jag lättare blir lite passiv för att undvika missar och "explosioner" hos Ina.

Idag jobbade vi mycket i galoppen med ökningar och minskningar, även ökningar på diagonalen till trav vid väggen inför tävlingen på söndag. Hon jobbade på mycket bra och har verkligen utvecklats i att kunna samla sig från ökad galopp. Förr fick jag några frustningar och släng med huvudet upp i taket...

Min lilla dam ville spana in snyggingen i spegeln ;)


Startlistor ute :)

Nu finns startlistorna för söndag publicerade i Equipe, klicka här för att se den.

Börjar dra ihop sig till comeback nu....


söndag 17 mars 2013

Att gå vidare i psyket...

Nu har det snart gått 1 år sedan olyckan där Ina trampade igenom golvet i transporten, fastnade och drog på sig en senskada och stora djupa sårskador. Vi har precis kommit igång "på riktigt" igen, så rehab + igångsättning tog också närmare 1 år.

Efter olyckan tog det en tid innan jag mådde okej i psyket igen. Fortfarande finns flera minnesluckor kvar från själva olyckstillfället och jag tror mitt undermedvetna inte kommer låta mig minnas allt. Dock känns det ändå som att jag kunnat gå vidare efter det som hänt och "rullat på" i vardagen. Men ibland kommer känslan tillbaka, den där hemska känslan av total hjälplöshet då Ina står panikslagen i transporten, fast med båda bakbenen och ingen kan få loss henne...

Efter olyckan lämnade jag in transporten för golvbyte hos en Ifor-reparatör och de gjorde ett jättebra jobb! Jag har även satt in en ny, tjock gummimatta. Jag hade transporten ute till salu innan jul och flera hörde av sig. En spekulant kom även ut och tittade och provkörde. Tyvärr tog han väldigt lång tid på sig innan han bestämde sig och efter cirka 2 månader drog han sig ur vilket var tråkigt, men inget att göra något åt. Tyvärr så hade vintern då startat och det är väldigt svårt att sälja transport under snöperioden, så jag lade försäljningen "på is" och har tänkt köra igång igen nu i vår.

Nu på söndag är det Inas första tävling sedan olyckan och jag hade bokat en transport av en vän. Tyvärr fick transporten annat uppdrag den dagen så jag måste hitta en annan att hyra. Det jag nu funderar över är om jag ska köra Ina i min egna transport till tävlingen. Det är såklart INGET fel på den, den är ju helt nyrenoverad och det nya golvet lär hålla minst 10 år. Så den som köper den kommer göra ett kap! Förmodligen är min transport mycket mycket säkrare än många andra transporter som rullar på vägarna nu med tanke på golvet, men... i mitt huvud finns alla hemska minnen kvar från olyckan i transporten, och dessutom ska vi till Lurbo där olyckan ägde rum. Men samtidigt känns det som att jag måste ta itu med mina psykiska problem, till exempel genom att köra Ina i min transport igen.

Jag vet inte hur jag ska göra eller om jag klarar av det... Det som poppar upp i huvudet hela tiden är det här:






fredag 15 mars 2013

Inas har utvecklats

Inas debut i Medelsvår klass gjordes i början av 2011. Hon var fortfarande "grön" i dessa rörelser och gjorde en bra debut efter förutsättningarna. Sedan dess har vi jobbat hårt för att hon ska utvecklas och trots olyckan 2011--> 2 månaders konvalecent och olyckan 2012--> 4,5 månaders konvalecent och cirka 4 månader till för igångsättning, så har hon ändå utvecklats väldigt mycket! Vi har fått dessa ofrivilliga pauser och liksom fått börja om på nytt, men det har inte stoppat oss vilket jag är mycket glad över!

Här är filmen från vår första MsvC-start. Jag som rider henne nästan varje dag ser att det har hänt massor :)!

torsdag 14 mars 2013

Fin form

Ikväll red vi ett dressyrpass på träns i ridhuset och Ina kändes fantastisk fin och mjuk från början till slut! Mitt hårda jobb med högersidan har VERKLIGEN gett resultat och det känns såå bra :D!!

Vi tränade på alla programdelar i MsvC:1, alltså, öppnor, slutor, ryggning, fattningar, förvänd båge och två enkla byten på medellinjen. Allt gick bra och hon jobbade super! De enkla bytena har alltid varit svåra för Ina och vi jobbade nog 20 minuter med dessa för att verkligen nöta. Blev bättre :) Känns fantastiskt roligt att hon börjat gå så bra när det bara är en vecka kvar till vår första tävlingsstart!

Min fina fina lilla tjej!



Planerat morgonpass i stallet...

.... men ändrade mig när jag gick upp 5.30 och kände hur kallt det var...... Och det verkar inte bli bättre de närmsta dagarna heller:


Anledningen till att jag tänkt åka till stallet för att fixa och rida på morgonen var på grund av att vi ska ha en 4 timmar lång workshop på jobbet i eftermiddag och detta resulterar till att jag måste jobba till klockan 17 =( Jag brukar ju jobba 6-14.30 normalt för att hinna med något efter stallet, så jag gillar verkligen inte när jag blir tvungen att sluta så pass mycket senare....
Men att sitta och försöka få till något normalt arbete i ridhuset i nästan -20gradig kyla är ingen hit, så jag valde att sova en timme extra till klockan 7 och sedan gå upp och ha en lugn morgon (!) där jag hann både laga och äta frukost hemma, vilket i stort sett aldrig hänt förr! Frukosten bestod av kalkonbacon och halloumi... Härliga är GI-frukostar ;)

Så det får bli stallet ikväll istället. Hellre en kväll med några få minusgrader än tidig morgon med 20 minusgrader...! Får försöka vara så tidseffektiv som det bara går.

Nu längtar man ju bra mycket efter våren och plusgraderna!







onsdag 13 mars 2013

Nu har jag en mankhöjd på Ina x)

Hoppträningen igår gick som sagt super! Ina kändes fantastiskt fin och mjuk. Otrolig skillnad på högersidan nu då hon SJÄLV väljer att ställa och jobba, helt makalöst!

Vi hoppade flera olika övningar med olika galoppsprång emellan, grind och som sistaövning satte vi ihop allt till en bana. Maria höjde upp en hel del till mig och Ina, så först trodde jag att hon hade misstagit sig om att det var någon annan som skulle hoppa, men när hon frågade "Är du redo Emilie?", ja, då var de bara att sätta igång. Jag hann snegla mot sista hindret på banan som var en stor fet 1.10-oxer, men tänkte att om Maria tror att vi klarar banan så kan vi säkert det :)! Ina hade ju varit väldigt "lycklig" under hela träningen men ändå kommit ihop bra och gjorde som jag sa, så vi hade alla förutsättningar att klara banan bra. Anledningen till min tveksamhet vad pga att detta skulle bli första gången Ina hoppade lite högre samt bana igen sedan olyckan. Men jag behövde inte känna mig tveksam längre efter första linjen som hon hoppade perfekt och lyhört. Resten av banan gick lika bra. Hon tvekade något mot sista stora oxern, kändes som hon frågade mig om jag verkligen styrde på rätt hinder nu haha :) Och när jag satt till och förtydligade inramningen fanns ingen tvekan utan det blev ett stort fint språng över oxern!
Jag var helt lycklig i kroppen, min fina fina duktiga dressyrhäst ;) Ina själv vet ofta Själv när hon gjort något bra, så efter att ha klarat banan galant och fick massa beröm så körde hon några varv som ärevarv och stajlade så mycket hon kunde, sötnosen! Så, takterna sitter i :)

Idag fick hon en välförtjänt lugn skrittur. När vi kom tillbaka så mätte jag hennes mankhöjd med en speciell måttstock. Jag har alltid hävdat att hon inte kan vara över 160 cm och folk säger då att hon mååste vara högre eftersom hon ser så stor och ståtlig ut när jag rider henne... Gissa hur hög hon var då? 159 cm :D Så himla gulligt!!! Min lilla ponny ;) Tur att hon ser större ut som sagt haha. Och jag som ändå är 177 cm är helt lagom size på henne. Perfektion att ha en liten häst som är "flyttbar" men som har stora gångarter och som bär upp sig så hon ser 1dm högre ut vid ridning ;)

Då är det bara att vänta på att en kategori E-häst skapas som tävlingsindelning ;)

tisdag 12 mars 2013

Fantastisk häst på hoppträning!

Oj vad jag är trött nu... Jobbat från 06.00 till 15.15 och efter det har jag varit i stallet och kom nyss hem (21.20) efter att ha åkt min sista buss (yes!!). Vem har sagt att hästlivet är glamouröst ;)?

Jag ska skriva mer utförligt imorgon. Kan säga så länge att Ina var helt grym ikväll! Det sista hon gjorde var att hoppa helt fantastiskt över en fet 1.10-oxer!

Hungrig häst vill ha kvällsmat, godnatt!


Ina kan ha sina egna idéer

Igår red jag och Ina ut med Selma och Aida i det mysiga vädret. Vi gav oss ut i en ny skog som ingen av oss ridit genom tidigare, men som tur var så fanns tydliga upptrampade spår där stigarna var, så vi hittade ut utan problem :)! Ikväll är det hoppträning, tjoho!

Jag brukar ibland sitta och titta igenom gamla bilder jag har sparat på datorn. Det är hur mysigt och roligt som helst att ha alla fina bildminnen! Försöker ju alltid slänga åt någon både systemkameran och filmkameran vid träning och tävling och belöningen blir alla fina minnen.

När jag berättar för folk att Ina är svårriden vid träning och kan vara väldigt svårövertalad ibland när "stoet" inom henne sätter igång, så är det inte alla som tror mig :P Ja, hon har väldiga kontraster den damen då hon oftast är världens snällaste och är väldigt väluppfostrad (vilket jag ofta får beröm för hihi), men vid andra tillfällen, som vid till exempel press vid arbete, kan hon förvandlas till den mest dryga häst du kan tänka dig! Hon har humör när det blir jobbigt arbete och saker inte löses med fart som hon vill lösa problemen med ;) Men som tur är så är hon även en resonlig häst och våra små dispyter brukar lösa sig efter ett träningstillfälle. Hon måste helt enkelt få bli lite förbannad innan hon ger med sig och upptäcker att det inte var så farligt :)

Dock finns det tillfällen jag inte rår på henne, och det är när hon är brunstig på tävling. Normalt är hon snäll vid brunst, men på tävling tillkommer det spänningar och den kombinationen sätter totalt stopp i hjärnan på henne.... Minst två tävlingar har vi genomfört under högbrunst vilket resulterade i att hon inte ens märkte att jag satt i sadeln. Hon var fullt upptagen med allt annat i världen och tyckte varje litet dammkorn kunde varit en kandidat till en sabeltandad tiger....

Vissa sådana ögonblick är fångade på bild vilket är lite roligt! Jag tycker Inas ansiktsuttryck verkligen säger "Jag är skeptisk" när hon blir sån. Tur att man har bilder att skratta åt i efterhand ;)

Ina tittar på sandhögar utanför banan- "Jag är skeptisk..."

Ina ska stå på tygeln i vår hälsningshalt- "Jag är skeptisk!"

Ska hoppa vattenmatta för typ 30:e ggn- "Jag är jäävligt skeptisk!!"

That´s life with a mare :)
Tur att de är så underbara ändå!

måndag 11 mars 2013

Jag har inte dött :)....

...jag har bara haft en välbehövlig skön helg och har inte spenderat någon tid vid datorn :) Söndagen bjöd på kallt men soligt väder, så mysigt! Innebandyträning som gick jättebra och sedan hem för att laga massa mat till veckan för "upp-bunkring". Började med en ny GI-period igår, så då gäller det att laga mängder med mat på en gång så att man bara kan gå till "förrådet" och hämta det man behöver i veckan :) Har för lite tid under vardagarna för att hinna laga ordentlig mat, så då passar jag ofta på under söndagen. Varför kör jag GI-perioder då? Den främsta anledningen är att jag under i stort sett hela livet haft ett sockerberoende som jag under senare år jobbat hårt för att minska och få bort så mycket som det går. GI-mat hjälper till att minska sötsuget och jag har bäst pli på mig själv då jag kör en GI-omgång där fusk inte tillåts. Denna gång har jag planerat att hålla på i 2 veckor.
GI och LCHF är ganska lika i sin grundtanke, men den stora skillnaden är att GI inte baseras på fett utan på mer protein och grönsaker. Självklart äter man fett även där, men inte samma mängder som vid en LCHF-diet. Jag brukar tänka att GI är "LCHP" - Low Carb High Protein!


Vad händer i veckan då? Jag går fortfarande och längtar efter att få tillbaka BILEN! Förhoppningsvis idag eller imorgon..... Då kommer man äntligen kunna få tillbaka ett något mer normalt liv med hästen utan att behöva komma hem sent sent på kvällen efter att ändå ha gått kl 5 på morgonen...

Imorgon tisdag ska vi hoppträna för Maria Norlin igen =D Det blev en plats ledig i deras första grupp och denna vecka passade det bra, så vi tog den platsen. Tror Ina kommer bli glad att få hoppa lite riktiga hinderövningar igen.
Ina 1m Tierp-2011

Jag sitter och funderar på en eventuell hoppstart också.... Det är på Jälla den 21 april. De arrangerar första omgången av Division III, men två förklasser innan lagtävlingen är två CL i höjderna 80 cm och 90 cm. Är lite sugen på att anmäla Ina till dessa klasser då det skulle vara en bra start för henne som comeback på hoppbanan :) Hon ska ju inte gå höga klasser längre. Enda kruxet är att hon har gått en dressyrstart i Heby dagen innan, men eftersom det bara är en klass på lördagen borde hon inte ha några problem egentligen att gå två (eller 1 för den delen) CL-starter.
När det är på Jälla dessutom så kan jag ju rida dit, tar 15 minuter bara :) Perfekt framskrittning!

Får klura lite på det...hm.....

lördag 9 mars 2013

Nya tävlingsschabraket är här :D!!

Jag dööör så snyggt det är, helt förälskad!! Nu är min och Inas rosa outfit äntligen "komplett" =D!




Vad tycks?

fredag 8 mars 2013

Solig torsdag

Efter att Ina fått jobba hårt i veckan med sin högersida (bland annat) under våra träningspass så blev det perfekt med en mysig uteritt med Selma och Aida i skogen igår torsdag. Solen sken underbart vackert och den var kvar uppe även när vi kom tillbaka till stallet igen. Helt underbart att det är så mycket ljusare nu igen, det märks verkligen skillnad!

Denna fredag verkar även den bli helt underbart fin! Lite kallt ute klockan 05.30 på morgonen.... Från och med idag går jag och väntar på ett samtal "från bilen" om att den är klar. Du är saknad!!

Ha en bra fredag alla. Det är ju internationella kvinnodagen och allt :) Själv "firar" jag den med lite innebandy!

torsdag 7 mars 2013

Anmälda till Division II

Sådär, nu har Heby äntligen öppnat sin anmälan till Division II-dressyren den 20 april. Gissa om proppen kom ut innan? Nej....... SUCK!! Aja, jag bestämde att Ina bara ska gå lagklassen för att slippa stå i transporten hela dagen för att gå två stycken LA:3or. Inget fel på LA:3, men det är ingen kvalklass. Hon kommer ha gått tre tävlingar innan denna lagtävling, så förhoppningsvis kommer hon ha hunnit coola ner sig lite och kan fokusera på sin första start den dagen. Skulle det däremot visa sig bli jättefå, kanske 10 st i framridnings-LA:3an, då kanske det inte skulle vara så dumt att rida även den. Men.... that aint gonna happen ;)

Jag hoppas ju på att jag och Ina kan få vara helt olycksfria detta år eftersom vi förlorat så oerhört mycket tid 2011 och framförallt 2012 (nästan hela året). Vi ser mycket fram emot att få jobba oss mot våra uppsatta mål detta år, OSTÖRT :) Visst har jag publicerat våra mål för 2013? Nu blev jag osäker... Nåja, det här har vi tänkt att klara av i år:

Mål vårterminen 2013
• Starta och rida på minst 62% i MsvC två gånger  en gång till = Kvala till
MsvB
• Hinna starta MsvB minst en gång innan hösten.
• Genomföra hela Division II-serien (om vi inte uppklassas)

Preliminära mål höstterminen 2013
• Rida MsvB på minst 60%
• Genomföra hela Division I-serien

Drömmål 2013
• Rida på minst 62% i MsvB:4/MsvB:5 två gånger = Kvala till
MsvA

Igår hade jag kvällsfodringen och åkte då till stallet på kvällen. Red ett dressyrpass i hoppsadeln då jag trodde Ina skulle vara väldigt pigg på grund av vilan igår, men hon var faktiskt helt lagom :) Förmodligen behövde hon en dags återhämtning efter vårt "ställa-igenom-högersidan-pass" i måndags. Hon var SÅ MYCKET BÄTTRE i högersidan igår! Vissa gånger använde jag mig av mitt nyfunna trick, men generellt var hon mjukare och mer ställbar. Dock börjande hon plötsligt att tokslänga med huvudet i högervarvet en gång (i skritt!). Tänkte att hon ville protestera lite, men det gick inte att ta i henne. Tänkte då, "undrar om hon har lagt över tungan över bettet??", så jag hoppade av. Mycket riktigt hade damen slängt över tungan och fick inte tillbaka den. Smart häst, smart.... Efter att ha lagt tungan på rätt plats och spänt snokremmen ännu mer så hoppade jag upp igen och Ina var som vanligt, puh. Förutom vanligt mjukande arbete så gjorde vi lite galoppslutor på diagonalen och fortsatte i förvänd. Sån himla fin häst!! Nu kan jag till och med börja gasa, bromsa och samla i förvända genom hörnen utan att känna att vi är i riskzon för ett avbrott, wow!


Idag blir det kanske lite hoppning, den som lever får se!