fredag 30 november 2012

Sporrens kundkväll

I onsdags var det återigen kundkväll på Sporren (Uppsalas största hästsportbutik) och det var lika trevligt som vanligt! På kundkvällarna är butiken fylld med massa bra erbjudanden, rea-varor, nyheter, representanter för olika märken (som HV Polo, Veredus osv.) och framförallt så har de 20% på allt i hela butiken!


Jag är ju på ständig "jakt" efter nya boots, främst de som passar ridning. Jag har just nu 4 par boots som går i omlopp som hagboots så det är dit ridbootsen går när de har gjort sitt :) Nu har det ju börjat komma fler modeller av lackboots vilket får en stor hiss av mig! Det är nämligen så att smutsen inte fastnar på lacken och bootsen ser nya och oanvända ut pass efter pass! Så dessa fick följa med hem till benskyddslådan, snyggt randiga var de med :))


Mitt stora "mission" den kvällen var att köpa broddar och nya ridthermobyxor. Mina thermobyxor jag har nu börjar bli extremt utslitna (läs: välanvända!) och måste snart åka till himlen... Så vilken tur att jag hittade ett par jättetjocka och varma ridthermosar från Mountain Horse samt även 8 stycken elitbroddar! Jag blev även glad då jag hittade ett par vinterridhandskar som var tjocka och varma, men ändå samtidigt nätta! Billiga var de med, och såklart ännu billigare med 20% i rabatt ;)

Och som grädden på moset.... Jag finner inga ord! Mias har gjort det igen.......









torsdag 29 november 2012

Inas julklapp är.....

Min forna lagkamrat (och fortfarande klubbkamrat) Jenny gissade helt rätt på vad det är för julklapp som nu är på väg till Ina, nämligen en......

Eric le Tixerant-dressyrgjord!!
*Blodgenomströmningen ökar och hästen har lättare att andas
*Den fördelar trycket mot bröstmuskeln
* Hästen får ett friare rörelsemönster
*För bästa komfort är elastisiteten centrerad under hästen
*Om man har problem med att sadeln glider fram eller bak så detta en väldigt bra gjord då gummiplattan på gjorden gör så sadelgjorden stannar i sitt läge
*Bra för hästar med sadeltvång

Jag skulle aldrig haft råd att köpa en ny gjord då priset ligger mellan 2000-3000 kronor.... Men nu har jag alltså lyckats få tag i en begagnad dressyrgjord i rätt storlek, till ett mycket bättre pris :)! Ina hade lite sadeltvång när hon var yngre och jag kan märka av småsymptom fortfarande de gånger hon är spänd/övertaggad precis då jag suttit upp. Och eftersom hon även är av den runda typen kan sadeln glida en aning framåt (dock ligger min Jaguar jag har nu mycket bättre än min förra sadel!) och förhoppningsvis slipper vi glidpadden nu! Vi får se om jag märker skillnad på henne vid premiärpasset med gjorden :) Den kommer snart att dimpa ner i min brevlåda, tjoho!!


Gott samvete :)

Igår satt jag uppe sent och lagade Inas thermotäcke med hals hon haft sedan 2010. Det var en stor och lång reva, men nu är det helt brukbart igen efter en möte med symaskinen. Jag vill inte använda hennes nyaste ute-thermotäcke förrän det blir riktigt kallt, annars kommer hon svettas ihjäl istället.

Jag åkte till stallet innan jobbet idag bara för att lämna täcket och hänga det på boxen så Ina kan ha det idag i snöovädret. Jag var där klockan 5.45, och damen såg lite förvånad ut när jag kom. Vad gjorde jag där den tiden liksom? Innan frukost? Sedan var jag på jobbet i god tid kl 6 :)

Nu kan jag jobba med gott samvete då jag vet att hästen är välinstoppad i ett varmt helhalstäcke x)


onsdag 28 november 2012

Inas julklapp på väg....

Wiho!! Har gjort värsta fyndet! Nu är Inas julklapp på väg och den kommer direkt från begagnat-marknaden :)

Vad kan det vara???

Välkommen vintern :)

Idag är det nederbörd i form av snöblandat regn, jippi... Imorgon ska det dock bli kallare och förhoppningsvis snöa lite "på riktigt".

För nästan 3 år sedan fotade och filmade jag en ridtur jag och Catrine gjorde med Ina och Connie (när Ina fortfarande stod i Västeråker). Det var en otroligt vacker dag och den var KALL! Cirka 15 minusgrader. Hästarna hade isskägg efter turen, haha.

Filmen kan få välkomna denna vinter och snart julfirande, enjoy!

tisdag 27 november 2012

Hej minusgrader!!

Oj vad jag ser fram emot minusgraderna och solstrålarna som ska komma nu i veckan!

BYE BYE LERVÄLLINGEN!!!

Fina och mjuka sidor

Igår måndag började en ny vecka, nummer 48 närmare bestämt. Ina stod och tuggade på sin eftermiddagsmat när jag kom till stallet. Hon hade som vanligt dubbel lerinpackning på benen, fast inte så högt upp idag, endast över kotorna och hovarna. Men duschen blev det ändå såklart, både för att hon ska vara helt ren men även för att minska risken för mugg!

När jag fixat iordning allt och borstat igenom den tjocka björnpälsen så gick vi till ridhuset och tog ett lösgjörande pass för sidorna.
Inas släkting?
Hon var ganska pigg i början, så det tog väl en kvart cirka innan hon kunde jobba ordentligt, men hon får längre tid på sig numera i uppvärmningen så det är inget problem.

Jag började dock redan i galoppuppvärmningen när jag stod i lätt sits att böja henne som öppna-liknande längs rakspåren, en övning hon känner igen väl. Det är nämligen det vi alltid brukar göra som förstaövning när vi tränar för Nina :) Efter att ha fått pusta lite efter uppvärmningen blev hon sedan jättefin när jag red öppnor längs långsidorna i både trav och galopp, båda varven! Hon orkade hålla ett ganska bra tempo med trots att hon fick ta i ordentligt. Men jag märker ändå att hon inte är helt tillbaka på samma "medelsvår-ork" än då jag testade att putta på med spöet på rumpan i en travöppna då hon tappade lite fart, och det svarade damen med en snygg kospark ;) "JOBBIGT matte!!" Sedan skämdes hon lite för att ha kickat mot arbetet och var jättemjuk och hade bra flyt längan efter, så då fick det räcka med öppna-arbete för den gången. Jag vill ju att hon ska känna att hon orkar och får en positiv känsla så klart!

Vi gjorde även några små lekfulla byten och hon har verkligen inte glömt hur man gör! Ibland blir hon lite het och glömmer då bakkärran så hon byter till kors, men när hon är mer sansad och samlad i sitt arbete igen kommer de bitarna åter falla på plats :)

Jessica hade även tagit fram två sockerbitar och en bom innaför spåret mot slutet av mitt pass och Ina gick och sneglade + drog mot det lilla hindret varv på varv haha! Så som belöning för ett bra arbete fick hon skutta över det lilla hindret några gånger till Inas stoora glädje =D Man blir glad av att ha en så glad häst!


Jag tog även en söt bild på damen när jag stod och borstade henne i gången efter ridpasset. Ina är en sådan häst som verkligen kan slappna av efter att hon har jobbat sig trött, så jag behöver inte binda upp henne för att hon ska stå still. Ingen grimma behövs ens, för hon står där så snällt och myser medan jag borstar, pysslar, tar på täcke och nattbandage. Duktiga lilla häst!

söndag 25 november 2012

Projekt stärka kroppen

I våras, strax innan sommaren, började jag känna mig lite klen i lederna igen och var tvungen att göra ett uppehåll med min styrketräning på gymmet. Nu har jag äntligen kunnat återuppta träningen, men jag tar det lugnt nu i början för att inte överarbeta musklerna. Huvudet är kvar på samma vikter som innan jag tog uppehållet, men kroppen måste få en chans att hitta tillbaka i lugn och ro. Därför har jag nu styrketränat de senaste tre söndagarna, direkt efter innebandyträningen. Men nu är det dags att börja lägga in lite fler pass i veckorna :)

Jag kommer lägga upp veckomål och månadsmål med hjälp av mitt måttband. Vågen kan jag endast ha som någorlunda hjälp för att hålla lite koll, men eftersom muskler väger en hel del kan jag inte bara gå på vikten.

Jag har tagit en hel del "för-bilder" som jag ska kunna ha att jämföra efter-bilderna med när jag börjar göra framsteg :)
Vänster arm

Höger arm
Så här ser mina armar ut idag (ur form) om jag spänner lite lätt. Ska bli väldigt kul att ta nya bilder sedan då jag kommit en bit mot mitt mål. Förmodligen blir det om en månad cirka.

Jag är en sådan person som behöver sätta upp egna mål för att orka hålla igång motivationen. Har jag inget att sikta mot är det lättare att tappa fokus och viljan.

De muskelgrupper jag fokuserar på främst är armar, mage, rygg samt att jag även tränar mycket stabilitet på balansbräda med skivstång för mina knäns skull. Konditionsträning får jag från innebandyträning 2 gånger i veckan.

TAGGAD!!

Lerbollar

Helt slut i huvud och kropp efter intensivt inventeringsjobbande fredag-lördag. Ingen sovmorgon idag heller då jag hade morgonfodringen, men då fick jag träffa Ina också :) Masserade in lite linement i bakbenen då hon lätt blir lite tjock under dagarna av leran.

Medan hästarna tuggade i sigfrukosten och jag väntade på att få släppa ut dem, passade jag på att gå till spolspiltan och rengöra lerbollarna (läs: hagbootsen) då jag låg lite efter i rengörandet pga inventeringen...

Tydlig skillnad före (lerbollar) vs. efter (boots) ;) :

lördag 24 november 2012

Rund och go

Min lilla tjej är en rundare typ av häst (propetionerligt) och hon passar i att se ut så, liten och smårund :)

Dock vore det ju trevligt om hon visste om sin egen magvidd och INTE valde att väja för en buske istället för en hård trästolpe.... Men i och för sig, hon klarade sig ju jättebra, det var bara min vad som blev totalmosad ;)

fredag 23 november 2012

Inventering tar på krafterna...

Idag fredag och imorgon har jag inventering på jobbet. Vi började 8.30 imorse så jag var i stallet kl 7 och fixade allt t Ina.

Nu har jag jobbat (förutom stallet) 8.30-21.30, alltså 13 timmarspass och är ganska slut... Har ju precis blivit av med min febersjuka med, så det här var en ordentlig rivstart. Imorgon börjar vi 9, så då räcker det med att jag är i stallet 7.30 ca. Om vi mot förmodan blir släppta tidigt från morgondagen tänkte jag rida på kvällen. Men snällaste Elin spolar av benen och kratsar ur Inas hovar idag och imorgon, så jag behöver inte känna mig som världens sämsta hästägare iaf även om jag inte kan rida på kvällen.

Nu börjar bli lika trött som min finaste Leo var förra helgen......

torsdag 22 november 2012

Första "hoppasset" GLAD häst :)

Ikväll tog jag och Sara fram lite hinder då det är hoppdag på torsdagar. Vi plockade fram en 3-studs och sen ett räcke med 13 meters mellanrum efter studsen. Alla hinder låg på ca 60 cm, så det var endast gymnastikhoppning idag :)

Både Ina och Balzac var väldigt taggade och glada. Båda körde med lite extra "dynamit" i baktassarna ;) Men Ina kändes jättefin och såklart glad! Hon var lagom taggad eftersom hon igår fick springa av sig mycket energi. Vi kom på serien flera gånger från olika varv och efter kanske 2 eller 3 försök så började hon lyssna riktigt bra på mina halvhalter och kunde då ta sig igenom övningarna jättebra!!

Elin var snäll och filmade en omgång. Observera Inas glädjesprång efter kortsidan ;) GLAD BRUD!!




Trött....!

onsdag 21 november 2012

Dålig uppdatering :(

Jag har varit dålig på att skriva av mig sen i söndags, men jag är sjuk och febrig, så har inte orkat sitta vid datorn :/

Idag passade jag på att motionera Ina (medan värktabletterna tog bort febern) ute på ängarna m långa galoppsträckor. Snäll och glad häst! Dock åkte tredje framskon av pga av leran under ridturen, är så sjukt less, VILL HA MINUSGRADER OCH SNÖÖÖÖ!!!!!

Vi hann rida under sista ljusglimtarna, men vi båda är väl förberedda för mörkret :)

tisdag 20 november 2012

Utrustning kvar till salu

Jag har sålt ganska mycket av min utrustning jag lagt ut på annons, men det finns även en del kvar. Kolla in i Märkestrustning Säljes om det är något du söker.

Bland annat har jag den snygga och nya John Whitaker-kavajen kvar.


Jag har även lite annat till salu som schabrak, sporrar, "ridskoleutrustning", ridbyxor...


söndag 18 november 2012

Effektiv söndag

Dagen började med jobb, sedan innebandyträning med skönaste krigargänget i UTK-hallen. Svettigt och härligt! Två röda svullnader på lår och vad fick jag med mig hem idag ;) Vågar inte tänka på hur jag skulle se ut om benen om jag spelade i shorts....


Direkt efter innebandyn åkte jag till stallet och lunchfodrade hästarna. Sandra kommer lite senare och rider och sköter om sessan.

På vägen hem stannade jag vid gymmet och körde ett random-pass, mest inriktat på stabilitet runt knä- och fotleder med min balansplatta + skivstång. Men även armar, sidomagmuskler och rygg fick jobba. Jag ska köra en GI-vecka nu med start idag, så då kommer jag inte kunna styrketräna förrän nästa vecka.
Hungrig som en häst (läs: Ina) efter all träning, så en grillad kycklingklubba, tomater och keso till lunch satt inte helt fel om man säger så!

Älskar känslan att man tränat sig trött och mör i hela kroppen!
 

lördag 17 november 2012

Inas onepiece!

Nu har Inas täcke, (läs: "onepiece") kommit och hon vart ju hur söt som helst i den! En riktig ute-onepiece ;)! Och färgvalet blev som ni ser....

 .....den BLÅ!

Helt underbart täcke och jag är så nöjd med färgen! Tjockt och mysigt, stor svanslapp, rejäl omförslutning vid bringan och en stor och täckande hals med extrakardborre och förslutning långt ner för att ingen kalluft ska komma in den vägen. Den får högsta betyg av mig och Ina verkade mysa rätt rejält när hon fick testa den i stallgången :) Halsen täcker verkligen ända fram till öronen, nästan som en liten huckle hihi!




Visst är det snyggt!?!


Idag red vi ut och öste på i långa trav- och galopplängor, så skönt tyckte en viss fröken :) Vi hittade till grusvägen där hon verkligen fick sprätta av sig. Skönt att hon numera endast behöver en dag som återhämtning och inte behöver vara trött i en vecka efter en busdag (hon hade ju en busdag i torsdags då hon var helt slut efter all glädje under bomarbetet).

Ha en bra lördagkväll!

fredag 16 november 2012

Avi från Posten.....

..... om att täcket har anlänt från Tyskland till mitt postombud =D!! Perfekt att det hann hit innan minusgraderna slog till ordentligt.


Jag hämtar ut det ikväll eller imorgon bitti när jag ändå ska till mina föräldrar. Sedan får Ina stå som modell och visa om hon blev snygg i den valda färgen ;) Men hon är ju snygg i allt!!

torsdag 15 november 2012

Första svettpasset!!

Nu jäklar har Ina fått svettas idag ;) jag la fram två galoppbommar och ett minihinder. Ina blev ÖVERLYCKLIG att få skutta över bommar igen! Hon tog i för allt hon var värd HELA passet! Hon blev liksom aldrig trött för att det var så kul.

Ibland fick jag rätta henne då hon drog iväg utan att lyssna ett uns på mig... Men klok som hon är så tar hon ju åt sig. Först bomjobb och avslut med hindret en gång i varje varv. Vi la även in ett byte som hon gjorde perfekt. Extremt nöjd häst!

Eftersom hon tog i nå grymt hela 45 minuterspasset så var hon ju toksvettig efteråt ;) Hon hade även skickat upp en dreggelsträng på nosryggen så hon fick en extra bläs haha.

Dags att klippa nu!?!?!?!

Några julshowar senare....

Snart är det dags för UPK:s julshow igen. Satt häromdagen och tänkte på hur extremt många olika utklädnader man har haft och skapat till alla nummer i julshowarna ;) Har alltid varit lagd åt det kreativa hållet, så det var varit supermegakul att fixa fram alla "kostymer"! Något år kom jag ihåg att det blev stressigt med ombytena eftersom jag var med i 5 nummer.....

Hittade några bilder som visar en del utklädnader på senare år :) Visst var vi snygga!?

2006- Kadrilj, tema "Reagge" med Lola


2006- Kadrilj, tema "Reagge" med Lola


2007- Kadrilj, tema "Tarzan & Jane" med Lola


2008- Poänghoppning, tema "Jul" med Figaro


2008- Kadrilj, tema "Påsk" med Lola


2009- Kadrilj, tema "Saudiarabien" med Kalle


2009- Kadrilj, tema "Saudiarabien" med Kalle


2009- Ponnyuppvisning, *tävling* med Amber


2011- Poänghoppning, tema "Pirates of the               Caribbean" med Ina


2011- Poänghoppning, tema "Pirates of the Caribbean" med Ina

Jag har även en film från 2008 när jag och Chili red Rid´n Run, barbacka, utklädda till troll ;) Han tyckte det var superroligt kom jag ihåg! Han vände snabbt och gjorde byten över hindrena! Fina minnen!


onsdag 14 november 2012

Sko på, lera av

Idag kom Sara och slog på en ny dojja på högra framhoven, så nu är fötterna kompletta igen! Jag hade tänkt att rida direkt efter, men hon var lite ömfotad när vi gick till duschen innan Sara kom och skodde, så då vill jag låta hoven vila till imorgon istället. Hon var lika "vild" som vanligt, hon stod och sov hela arbetet :)

Hon kanske var trött efter dagens lerinpackning? Hon var ju lagom snygg när hon kom in alltså.... Det var ju 10 grader varmt idag, så det firades alltså med ett rejält lerbad på båda sidor. Tack gud för magic brush! Se dessa före- och efterbilder, jag har ENDAST borstat!

Före.....

Efter!!
Att det varit riktigt varmt idag märktes även inne i stallet. Vid lysrörslamporna fullkomligt kryllade det av äckliga jumbomyggor/flugor som ville upp i ansiktet på både mig och Ina och de satt och sög blod på hennes rumpa. Men vete sjutton om de kom igenom hennes björnpäls?? Trodde man i alla fall skulle få EN fördel med att det är kallt, mörkt och äckligt väder-att slippa insekterna! Tydligen inte....
Imorgon kanske även Sara och Balzac joinar mig och Ina med markarbetet :)*Hoppas hoppas*! Det är så mycket roligare att jobba med bommar när man är flera!

Nu sänder de fotboll på 4:an, Sverige-England från Friends Arena. Tjoho säger många, gäsp säger jag... Jag tillbringar istället min TV-kväll på Eurosport där de sänder 4-stjärnig fälttävlan!!


Snart bommar!

Bästa hovslagare Sara ska slå på ny dojja på Inas fossing ikväll :)! Weeii! Då kan vi ut och galoppera igen!

Just nu pågår det stora elithopptävlingar nere i Flyinge. Önskar man kunde vara där och kolla på alla tokduktiga ekipage! Till och med Roffe är med i startfältet :) Men men, jag är glad att Equipe finns eftersom man då i alla fall kan följa online-resultaten!

Längtar efter att få börja småhoppa och jobba med bommar med Ina. Och jag tror även Ina längtar efter det då hon bjuder mot bommar om det ligger några i ridhuset ;) Tror jag ska göra lite bomarbete imorgon då det är hoppdag i ridhuset :)



tisdag 13 november 2012

Tappsko, suck :(

Så var det dags för nästa framsko att ryka på grund av leran :( Hoven var i vilket fall hel, men jag kunde då inte rida ut som jag hade tänkt. Ridhusunderlaget fungerar dock jättebra även utan sko, så det blev ett motionspass där istället. Jag har även börjat "leka fram" de lite svårare sakerna Ina fick lära sig innan skadan, just för att hon ska kunna hitta tillbaka utan någon press. Och när man sitter i hoppsadeln blir det inte samma press på henne heller eftersom jag kan ha en mer fri sits som påverkar mindre när jag själv vill det.

Vi gjorde lite skänkelvikningar i traven som hon börjar hitta tillbaka till bra! Sedan gjorde vi samma sak i galoppen, alltså galoppslutor på diagonalen och hon förstod på en gång vad som var på gång :) Så då var det bara att fortsätta rakt fram efter slutan och sedan ett byte några meter innan väggen och Ina gjorde allt detta som om inget hade hänt ;) Sån himla cool häst jag har!!


måndag 12 november 2012

Rösta på Roffe och Sara!

Just nu pågår röstningen för fullt i de olika kategorierna till Idrottsgalan 2013 och två av ridsportens stjärnor är nominerade till två olika kategorier;

Sara Algotsson-Ostholt - Årets kvinnliga idrottare



Rolf-Göran Bengtsson - Årets manliga idrottare