torsdag 28 juni 2012

Schabrak

Jag frågade tidigare idag efter önskeinlägg och fick bl.a. förslag om ämnet utrustning.

Jag är nog ett riktigt freak när det kommer till ryttarens och hästens utrustning! Helst ska allt vara av god kvalité och att matcha outfiter ger en jättehärlig känsla i kroppen :) kan nog säga att utrustningen är en viktig del för mig i min hästvärld.

Vissa som öppnar min garderob brukar hoppa till då de ser hur många schabrak som finns där. Och då har jag alltid ett 10-tal hemma på tvätt med ;) mitt första utrustningsinlägg blir om mina favoritschabrak.

Dessa är mina (enligt mig) finaste schabrak. Märkena är bl.a. Lamicell, HV Polo, Mias, Anky. Min stora favorit är nog det rosa HV Polo :) vilket av dem skulle ni vilja ha på er häst?



Önskeinlägg?

... jag börjar bli otålig med Inas sår. Det är så litet och fjuttigt, ändå tar det ÅR för det att läka helt känns det som :(

Har lite bloggtorka, det är bandage, sår, gos och gräs som står på vårt dagliga schema ju, jättekul att läsa om ;)

Förslag på ett önskeblogginlägg??

tisdag 26 juni 2012

Myggit!!

Kvällsfodrade innesovarna (sjuklingarna) nyss och shit vad med myggor det är på kvällen! Tur att jag köpte det fina flugtäcket från CATAGO i Ullared för 299 kr :)

Jag har inte provat det på Ina än, någon som vill se hur hon ser ut i det :)??

Längesen

Det slog mig idag att förutom några få ridtillfällen på Roffe (4) och Kalle (2) så har jag inte suttit i sadeln sedan 13 april. Det är sjukt längesen! Och jag längtar inte speciellt efter att få rida "generellt", jag längtar bara till att få sitta i min egna Jaguarsadel som ska ligga på Inas rygg!


söndag 24 juni 2012

Uppdatering från midsommarparadiset

Det har varit en helt fantastisk midsommarhelg! Underbart familjsällskap, jättegod mat och soligt väder, kan man önska sig nåt mer :)?

Idag är det bara jag, mina föräldrar och katterna som är kvar och ikväll åker jag, mamma och katterna hem för imorgon är det arbetsvecka igen :((
Men idag ska vi åka till våra "smultronställen"; fiskrökeriet Skatan, fd järnbruket Galtström och hamnen Lörudden. Många barndomsminnen från dessa ställen!

Jag har haft med systemkameran med men alla fototillfällen blev väldigt spontana så min mobilkameraapp fick jobba :) här är en liten sammanfattning av helgen:

torsdag 21 juni 2012

Långhelg- välbehövligt!

Igår släpptes alla hästar (förutom sjuklingarna) i sommarhagen. Det gjorde ont i hjärtat att se de gå iväg på det klassiska tåget mot den 17 ha stora hagen medan min älskling snällt fick stå kvar i sin sjukhage och se på... Jag avledde uppmärksamheten genom att hälla in massa gräs vilket fungerade, hon greppade inte riktigt. Sedan strax innan de skulle släppa in i hagen så tog jag in henne i boxen bara för att hon inte skulle se dem springa där borta. Är så rädd att hon ska börja hoppa omkring i sin lilla sjukhage och slå upp en eventuellt nästan läkt sena.... Men hon verkar ta det med ro trots att hon sover ensam nu. Sällskap om dagarna i vilket fall!
Vandringen mot sommarhagen.....
Jag bytte bandage igen igår och såret fortsätter att minska i diameter, så bra! Stod i sjukhagen och bytte medan Ina fick äta sin em-mat, snäll pålle man har! Jag har verkligen varit supernoga med skötseln av hennes sår under hela denna period och det verkar som att jag gjort lite rätt iaf eftersom det läker bra :)!


Vi har en bra hagplan till henne sedan när hon förhoppningsvis blir friskförklarad i början/mitten av juli. Hon kommer få gå i en lite mindre hage först och sedan eventuellt får hon gå ut i stora sommarhagen när hon har blivit lite riden och gått i hagen. Skulle hon släppas direkt i sommarhagen, då skulle hon nog springa 10 000 varv till att börja med och det är inte riktigt vad som är det bästa för en nyläkt sena.... Till denna sommaren hade jag tänkt att hon skulle sova mycket inne och inte bli så tjock, men hon är redan tjock igen eftersom hon stått still i över två månader, så en gräsig sommar gör desamma för magen ;)

Sommarsläpp 2010


Sommarsläpp 2011

Ikväll kör jag upp till min älskade sommarstuga med min familj och vi kommer vara där hela midsommarhelgen till och med söndag kväll. Min klippa Sandra tar Ina hela helgen, guld värt! Jag har verkligen längtat efter denna helg då jag behöver komma bort och få ett litet miljöombyte. Finns inget mysigare ställe att fira midsommar på än i min sommarstuga :)

Vår fina strand <3

Ha en jättefin och bra midsommar på er och ett jättestort TACK för alla stöttande ord och kommentarer jag får, både via nätkontakten och i verkligen livet.




måndag 18 juni 2012

Man vet inte vad man har förrän det är borta...

Rubriken säger allt. Jag har bestämt mig för att skriva ut lite mer om vad som försiggår egentligen under den "pigga och glada" ytan.

Under vintern (och även tidigare under 2011) har jag haft en del motivationsproblem på hästfronten (och även i övriga vardagen). Kanske inte har märkts av så mycket, men jag har kämpat en hel del med det. Jag var ofta trött och mycket av hästvardagen kändes "jobbig" att utföra. När man väl åkte iväg på träningar osv. så var det ju lika roligt och inspirerande som vanligt, jag älskar ju att träna och tävla (missförstå mig inte där)! Jag tror mina motivationsproblem var en blandning av att jag var trött efter jobbdagen, det var ständigt mörkt ute och att jag inte hade tillgång till ridhus i närheten utan var alltid tvungen till att åka med transporten i snön, och så vidare... Vissa kanske tänker då att "vadå, åka en bit med transporten är ju inte jobbigt!". På vanligt underlag, nej då är det helt ok, även om allt tar längre tid. Men på SNÖUNDERLAG/IS då är det inte lika kul längre... Först att man alltid möts av att transporthaken+låset har fryst, sen blir allt kallt och blött, jag måste köra upp släpet uppför backen först, parkera där uppe, sen springa ner och hämta hästen för annars kommer jag inte uppför backen, tjoho! All sån här hantering gör att en tripp till ridhuset tar ungefär 3 gånger så mycket tid och ork än normalt. Håller man på så här i mer än 6 månader och försöker hålla igång träningen på en "hög" nivå samtidigt som det ständigt är mörkt ute, ja, då tryter motivationen då och då för mig i alla fall :( Självklart höll jag igång träningen även utanför ridhuset, alltså ute. Men att hitta bra underlag ute på vintern är inte alltid det enklaste.


Men trots att det var tufft att hålla igång under vintern så tycker jag ändå att jag lyckades rätt bra. Men denna motivationssvårighet hade lyckats sätta sina spår, även när vintern sakta försvann. Jag brydde mig allt mindre om detaljer och hade fortfarande problem med orken. Det kan såklart ha lite att göra med mina ledproblem, men jag tycker inte om att "skylla" saker på fysiska problem när jag vet att det mesta sitter i huvudet.

Att fixa iordning inför en tävling var inte längre att göra allt supernoggrannt så vi skulle vara toksnygga i minsta detalj på tävlingen. Nej, jag ville bara göra allt så snabbt som möjligt så jag fick åka hem snabbare. Och precis som med träningarna så var det ju superkul när vi väl var på tävling!! Det jobbiga var bara att mitt intresse, min livsstil, plötsligt kändes mer som ett jobb som måste utföras, än en glädjekälla.

Saker och ting började återvända till det bättre igen när solen började komma fram igen och tävlingarna ÄNTLIGEN kom igång. Första tävlingen i mitten av mars i Heby var helt fantastisk! Allt kändes så himla bra! Ina var fräsch och glad att få komma och visa upp sig igen, vi klarade kvalgränsen med stor marginal och vi kunde se positivt och hopp om att vi snart skulle klara en till kvalgräns och äntligen få starta MsvB. Det var min stora dröm och min största motivation i början av året.


Efter denna tävling kom Ina in i en konstig fas där hon för första gången var stoig under en längre tid. Jag tror dock att detta berodde på en blandning av brunst, pälsfällning och extrema vårkänslor. Hon började dock bli bättre igen mot mitten av april och jag fick tillbaka henne kändes det som. Då kom 14 april och olyckan skedde. Nu har mer än 2 månader gått och jag har verkligen fått perspektiv på mitt hästliv.

Det går inte att beskriva min längtan tillbaka i sadeln på Ina med ord. Jag går och dagdrömmer om hur bra allt kommer bli, hur vi ska förbereda oss inför tävlingarna, hur alla små DETALJER kommer att sticka ut och glänsa. Jag kan helt enkelt inte längta mer efter att få tillbaka mitt liv med Ina. Jag kan definitivt inte kalla att olyckan har fört med sig något positivt, det går inte! Men jag har i vilket fall fått tillbaka min motivation och längtan helt och det är jag tacksam över!


Men det är verkligen som de säger; att man vet inte vad man har förrän det är borta....


lördag 16 juni 2012

Gräs :)

ska snart t Gottröra och fira Anna som fyller år på tisdag :) grill i regnet, tjoho ;)!

Morgonens träningspass blev att fylla 6 höpåsar med gräs från sommarhagen, en del slaget gräs men mycket fick jag dra loss själv... Fyllde påsarna med ca 4-12 kg och jag tror att jag hämtade ca 45 kg gräs...! Tog nästan en timme och jag var helt svettig efter, så en bra stall-workout blev det! Förutom att jag vill att Ina ska äta mycket gräs inför kommande hagsläpp så hämtade jag allt detta pga att vår nyöppnade hösilagebal var så blöt att tom Ina totalnobbade det! Och hon är ju bra hungrig just nu... Så då var det bara att ge sig ut på gräsjakt :)

Igår och idag har jag varit kattvakt hemma i huset. Jag och Leo har haft det så mysigt så :) sov hela natten hos mig, sen i knäet under frukosten och efter det myst under dagen <3

fredag 15 juni 2012

2 månaders konvalecens- hittills

Igår var det exakt 2 månader sedan olyckan skedde och Ina står fortfarande med sin kombinerade sår- & senskada i en sjukhage m 15 min promenad varje dag....

Det som är POSITIVT är att såret fortsätter att krympa och att Ina fortfarande är i god mod, dock fruktansvärt uttråkad :/

Har börjat titta på höstens tävlingar för att få lite hopp och framtidstro, känns lite bättre då...

Tog bild på sårsizen igår vid bandagebytet. Glömde det dock innan jag hade haft på LHP-krämen så det syns inte så jättebra att det minskat i storlek, men fint är det! Och jag får klämma, trycka, dra bort varbitar osv utan att hon reagerar vilket måste vara ett tecken på att hon inte ömmar heller :)



TACK till alla som fortsätter skicka stödjande ord och kommentarer till oss :) vi tar åt oss positivt!

onsdag 13 juni 2012

Jobbar på med transporten

Idag har jag skurit loss gummimattan i transporten. Den var så sliten att vi inte hade kunnat återanvända den. Nytt golv och ny matta, det blir bra det! Nu fick man bra vy över hela golvytan med.

Ina har nu också fått en ny boxskylt ;) tycker den var perfekt till min fröken!

tisdag 12 juni 2012

Transportletande

Jag håller på att leta ny transport, mest på Hästnet men även andra sajter och återförsäljare. Jag har hittat ett släp som skulle vara helt perfekt för Ina som nu inte kan åka smalt längre efter olyckan. Hoppas hoppas jag lyckas med finansieringen, för isf kommer jag kunna ha en superbra transport till Ina. Hon om någon förtjänar ett "lyxåk" efter allt som hänt! Så please håll tummarna så uppdateras det så fort jag vet mer.

Jag har ju kommit efter i mina "Dagens Ullared" av nån anledning, så nu får jag börja igen :)

Dagens Ullared: skärp "Sweden" 39:-. Jag har det på vanliga byxor men på de vita ridbyxorna på tävling är det TOKSNYGGT :D

måndag 11 juni 2012

Fälttävlansbilderna publicerade!

Har suttit hela kvällen och jobbat med bilderna och nu är de uppladdade och matchade med rätt ekipage :)

Hela tävlingsalbumet hittar ni här (Scrolla ner så finns alla ryttare separat utskriven.):

Resultatet + bilderna placerat direkt på ekipagen hittar ni här:


söndag 10 juni 2012

Fotojobb fälttävlan

Idag har jag för första gången varit fotograf på en fälttävlan och det var riktigt kul! Tävlingen var på UVFK och jag är ju, som jag tidigare nämnt, mycket för färger och att få fota tävlingsbilder i naturen var ju helt underbart :)! Det var lite svårt stundtals dock på grund av att det var stackmoln = moln byter till sol varannan sekund, så vissa gånger var det jättesvårt att hinna med och ställa om inställningarna... Men överlag så blev de flesta bilderna bra så jag är nöjd med min "debut" :) Jag har ju faktiskt inte fotat på JÄTTELÄNGE så det var extra kul att vara tillbaka bakom kameran igen!

Jag har hunnit redigera klart bilderna och sitter i startgroparna till att få ladda upp de hos Equipe (som jag fotar hos), men personen som jag skickat tävlingsfilen till och som ska lägga till den som tävling hos Equipe har inte svarat än :( Tävlingen måste läggas till som alternativ innan jag kan ladda upp bilderna + matcha ekipagen med rätt bild. Så förmodligen kommer bilderna ut imorgon kväll (jag jobbar på dagen). Man kan gå till min Equipe-fotografsida där tävlingen kommer läggas som länk, eller så kan man söka fram bilder på sig genom att söka på namn, häst, fotograf, arrangör osv.

Jag har redan hunnit sälja 3 bilder till Tove, så en av bilderna på henne och hennes Indra kan jag lägga ut som försmak och som får sammanfatta dagens blogginlägg :)


lördag 9 juni 2012

Positivt tänkande

Jag ska jobba stenhårt på att få tillbaka min positiva anda igen som jag i stort sett tappat för tillfället. Därför ska jag "tvinga" fram lite positivitet genom att skriva minst en positiv ny grej varje dag.

Dagens positivitet blir att jag för första gången kunde se med blotta ögat att Inas sår hade krympt i diameter :)!

fredag 8 juni 2012

Lönen går till bandage...

Ina har börjat lugna ner sin överskottsenergi nu. Inte lika många skutt på promenaderna längre, väldigt skönt! Tror det beror på att hennes "gräs-nivå" börjar bli bättre i kropp och huvud nu då hon verkar mer nöjd.

Snaaart hoppas jag på att du ska få bli en normal häst igen som får gå ute dyngnet runt och äta gräs!

Hade tänkt byta bandage idag men mina sorbact-kompresser var slut. Åkte till apoteket+ citygross för att fylla på bandagelådan så ska jag byta imorgon bitti.

Kom ni ihåg att jag laddade upp en bild för ett tag sen med rubriken "min bäver"? Dan efter hade Ina gjort klart sitt bäverjobb och så här snyggt såg det ut ;) :

torsdag 7 juni 2012

Vi är less

Både Ina och jag är fruktansvärt less på skadan nu! Vi båda vill komma igång och att Ina ska få gå ute i gräshage med sina kompisar som alla andra hästar får göra i juni...

Jag VET att man ska tänka positivt, se framåt osv. Jag lovar, jag om nån är bra på positivt tänkande i de allra jobbigaste situationerna (fråga alla klubbkamrater jag har lyckats vända humöret på efter att de genomfört en mindre lyckad tävling t.ex) men nu kan jag, utan att försöka täcka över nåt, säga att det här är asjobbigt!! Är inne i en jobbig period nu då många motgångsbäckar små nu har runnit över... Så ja, situationen är jobbig och frustrerande, det kan inga positiva ord i världen ändra på...

onsdag 6 juni 2012

Nationaldagen

Skönt med en ledig dag! Var på em till Lurbo och kollade på när några Surmulare red avd. B i 0.95m. Roffe och Ullis var med bl.a och de var jätteduktiga som vanligt!




tisdag 5 juni 2012

Filmerna från helgen

Nu har jag äntligen haft tid att åka hem till huset och ladda in filmerna från helgens kalla och blöta tävlingar! Jag hade inte sett de innan, men jag ser i alla fall på en gång i lagfilmen hur Kalle verkligen nitar! Helt annan häst än i första klassen. Man ser tvekan i kroppen på honom mot varje hinder. Stackarn som tycker det är så läskigt med dåligt underlag :/

Aja, här är filmerna + lite bilder med :) !










måndag 4 juni 2012

Uppdatering på o-hästfronten

Första uppdateringen blir att jag i kombination av ett nytt fotledsskydd, massa tejp och många timmars träning på gymmet nu gjort att jag ikväll kunde jogga (med några gåpauser) 4 km!! Det är en bra prestation för mig som inte längre kan springträna sen 15-års ålder pga för dåliga leder ;)

Ikväll efter jag varit hos Ina så skyndade jag mig hem till stan för att hinna in till Darkwell som stänger 18. Det har nämligen gått 12 veckor nu och det var dags att byta ut "läkningsringen" mot ett riktigt smycke! Han som bytte sa att jag skött såret exemplariskt ;) tvättat det 1-2 ggr/dag i 3 månader, äntligen slipper jag det nu haha.

Blev iaf JÄTTENÖJD med mitt smycke, så sött med en liten blomma :)

Beach 2012, jag är nu nästan redo!

Bilder från lördagen

Vad fan är det för väder vi har?? Det är JUNI, inte februari....

I 4 grader, vågrätt ösregn (nästan snö) och iskall nordanvind gjorde tävlingen (som var utomhus) iskall och med en sjö till ridbana....

Vi nollade i första klassen som var 0.95m och blev placerade vilket var jättekul!! Sen till lagklassen hade vattenmängden på banan typ tripplats och Kalle fick inget fäste. Han kinkar ju ur helt vid dåligt underlag :( vi hade bra galopp och snurr, men pga av vattnet så bangade han på två oxrar (som han lugnt hade hoppat med första klassens bättre underlag). Fick kämpa för att komma över hindrerna, men jag tyckte han var duktig ändå! Har ju inte tävlat/ridit honom på 2 år också så alla knappar fanns väl inte där heller.
Han fick ha min dunväst på ryggen under täcket mellan klasserna för att inte bli kall stackarn :/

Var iaf tokkul att återförenas med Kalle igen trots det hemska vädret och filmerna kommer, promise!

Nedan några bilder som Jenny tog på framridningen. Stoor eloge till dig Jenny som kom och groomade mig och Kalle i det äckliga vädret!!!!