torsdag 29 mars 2012

Hoppträning

Idag var det första hoppträningen igen sen förra veckan som slutade på akuten... Ina har ju varit väldigt konstig och extra stoig vilket inte är normalt för att vara henne. Men jag tror det var brunst+pälsfällning+vårkänslor för idag var hon sig själv igen!


 Först lite skeptisk till studsen, men hon gjorde det bra. Sen körde vi på studs+ diagonalhinder, ett räcke och en oxer 1m-1.10 m. Först lite hackigt men bjudningen fanns där. När vi körde på andra och tredje omgången (vi rullade på ett antal gånger) kändes det helt perfekt med rytm, lydnad, bjudning och språng :) MIN INA ÄR TILLBAKA!!

Kort film fr studsen på min Facebook 

(vet inte om de som inte är vänner kan se).

Hade på mig min nya jacka från equipage och den var jättteskön! Tunn, vindtät och vattentät. Perfekt vår/sommarjacka! Brun m rosa dragkedja. Köptes in i tisdags då Sporren hade kundkväll = 20% rabatt på allt i butiken.

onsdag 28 mars 2012

Nya hovar

Gud vad skönt, bye bye sulor och broddar!


Det mesta gick bra med varmskoningen även denna gång. Hon var lite istadig när det rykte om framhovarna samt den sista "manikyren". Knäppa häst.... Hoppas vi slipper hennes (förhoppningsvis tillfälliga) sto-psykbryt imorgon på hoppningen. Vi ska i vilket fall inte hoppa vattenmatta denna gång ;)

tisdag 27 mars 2012

En riktig SWB-häst :)

Träning för Nina igår och Ina var fortfarande lite "stoig" (som på hoppningen). Jag tror hon håller på att bli brunstig igen eftersom det är vårkänslor i luften...

Så hon var lite dryg i början och jobbade emot en del i form och böj, men det släppte nästan helt under passets gång. Hon blev mycket mjukare efter att vi gjort några byten bland annat.
Extra mycket SWB-häst igår ;)
  Jag ville göra en "genomkörare" eftersom vi inte hade tränat på 3 veckor (en missad träning pga min vadskada och en missad förra veckan pga att Nina var sjuk) och det behövdes verkligen! Jag har fortfarande lite ont efter att jag flög av i torsdags, speciellt i min vänstra arm. Så när vi gjorde diagonalslutor till vänster som var väldigt jobbigt enligt hästen så var det knappt att jag orkade hålla emot. Så igår var det JAG som fick en vilopaus istället för Ina haha.

Vi jobbade bland annat med galoppöppnor, galoppdiagonalslutor med byten efter, vanliga byten över ridbanan, förvända bågar, travskolor, ökningar, travtakt. Vi testade även att göra ett galoppombyte på vanliga spåret på långsidan vilket hon svarade JÄTTEFINT på :) Så vi gjorde ett till nästa långsida. Duktig häst!

Så vi kämpar på och förhoppningsvis beror frökens sto-humör på brunst + pälsfällning ;) Tur att hon inte blir omöjlig som många andra ston kan bli, det tackar jag för!

fredag 23 mars 2012

Min första avflygning på Ina

2 år och 8 månader. Så lång tid tog det innan Ina lyckades få mig att flyga ur sadeln, och då understryker jag flyga!

Det var igår när vi hopptränade hemma för Caroline som det hela hände. Hon började bra, kändes fin. Problemen startade när vi gick till 2-kombinationen där det låg en bom i mitten = Ina "ger upp" för att hon tror att det enda hon ser är en radda med bommar... Efter detta hade "sto-knappen" börjat tryckas till, så när vi kom till att hoppa fram på vattenmattan tog det tvärstopp i hennes huvud, och på bjudningen :( Det dryga i detta är att Ina lärde sig hoppa vattenmatta för ett år sedan och har även startat cirka 6 tävlingar med vattenmatta och hoppat den VARJE GÅNG! Så detta var bara dumheter... Men det var som att hon hade gaggat upp sig själv så hon blev helt slut i tankegångarna vilket leder till att ALLT var bjudning heter försvinner. Jag kunde sitta och banka hur mycket som helst, hon märkte ändå inget och reagerade framförallt ingenting. Detta är samma reaktion som när hon är brunstig på en dressyrtävling. Hon liksom "knäpper bort" mig helt och är i sin egna värld...


Mars, 2011, när Ina lärde sig hoppa vattenmatta... trodde jag.....

 Nåväl, jag gav ju inte upp såklart, never! Efter ett antal försök och många fula nitar senare tog hon sig över (ca 20 cm) med världens grodsprång (som enligt Ullis och Caroline såg extremt kul ut haha) och överöste då med beröm! Sen hoppade hon det flera gånger och Caroline lade då upp den andra bommen så det blev hela 50 cm. Hon bjöd som innan på hindret, men måste vart väldigt uppmärksam då hon upptäckte i precis sista stund att EN TILL BOM hade kommit upp, ojojoj.... Detta resulterade i världens fulaste nit i hög fart samtidigt som hon kastade sig bakåt. Jag är bra på att sitta kvar i sadeln, men där var jag chanslös... Jag landade rätt illa direkt på bakhuvudet, ryggen och korsryggen samtidigt som Ina drog mig bakåt. Men jag kände inte efter riktigt då utan var mest förbannad. Förbannad på det STO hon var just då... Ina gick glatt upp till stallet igen och martingalringarna höll upp tygeln bra så hon inte fastnade.
Jag hoppade upp igen och "kvinno-kampen" fortsatte. Vi var typ lika envisa båda två... Men jag var tydligen envisast. För när hon hade tagit sig över det lilla hindret igen fick hon vila lite. Då var det som att hon började tänka igen, släppte spärrarna i huvudet, för när vi kom på igen, ja då jäklar hade bjudningen kommit tillbaka! Det var som en annan häst! Så då kunde vi helt plötsligt börja rida på riktigt igen och jag kände åter igen min häst :) Vi hoppade banor, linjer, 2-kombinationer med oxer in, höjd ca 1m. Och bjudningen fanns där hela tiden! Såååå fin hon blev!!! Och hon fick rulla på 2-kombinationen flera gånger på högre höjd och gjorde det så bra :)

Så detta ridpass var extremt stoigt till en början, men blev sjukt bra på slutet :)

Dock märkte jag när jag skulle köra hem att jag knappt kunde sitta i bilsätet då mitt korsben gjorde så sjukt ont :( Vet ju hur den känslan är sen förr eftersom jag skadade korsbenet första gången 2001, andra gången 2009. Så den kan ju inte riktigt bli mer skadad... Men när jag kom hem hade jag som en boll på ryggen (svanken) pga svullnaden och det gjorde så ont! Så jag gick till närakuten (ja gick, jag bor några 100 m ifrån ;) ). Det var ganska lite folk så det gick fort. Vid undersökningen sa de att smällen fortfarande "processade", men förmodligen var det en muskelskada och inga skelettskador, puh!


Så idag har jag 2 stycken kuddar med mig vart jag än går, en för att sitta på och en för att ha bakom ryggen... Men det var ändå värt att flyga av eftersom jag tror Ina behövde den där lektionen när hon verkligen fick släppa på sina sto-spärrar hon haft senaste tiden i hoppningen.

onsdag 21 mars 2012

Ridit i linne!

Idag var det så varmt att jag red ett dressyrpass i linne... Stod även innan i en halvtimme och avlerade hästen som haft en "spa-dag" i hagen, så då vart man ju uppvärmd :)



Jobbade på ett ordentlig dressyrpass m galoppöppnor, samlingar, travskolor och byten. Sen testade jag att ur galoppöppnan lägga till ytterskänkeln något bakåt och Ina bara dansade åt sidan i en galoppsluta som om hon aldrig gjort annat :) jag hade då flera meter kvar innan kortsidan, så jag rakställde och bad om ett byte, vilket jag fick! Vilken cool häst jag har :)! Hon har ALDRIG gjort denna övning förr!

Det är så kul att "leka" fram saker med Ina då hon gillar utmaningar och är på vad jag än ber om, det kallar jag arbetsvilja!




Imorgon ska vi hoppträna hemma på kvällen :) mer hoppning kommer läggas in i schemat nu när division III startar snart :)

lördag 17 mars 2012

Hoppträning

Idag tog jag fram lite hinder på ridbanan för att bl.a. träna på det som varit svårt på tävling-> 2-kombination med oxer som insprång.

Jag fick hjälp av bästa Ullis som höjde och ändrade hinder + kunde filma :)!

Höjderna var 0.80-1.10m. I början hade hon ingen bjudning (inte med på filmen) men "korken släppte" snabbt. Hon hoppade generellt bra, men vi gjorde lite justeringar och jag fick göra lite "plan B" ibland för att lösa situationerna. En av gångerna i 2-kombinationen till exempel så stod hon emot mot oxern och jag ville få ett bra språng där, men det skulle blivit jätteflackt på hindret efter, så jag styrde åt sidan. Hon avslutade riktigt bra med att hoppa ett jättefint språng på plankräcket utan hjälpbommar som låg på 1.10-1.15m.


1.10-1.15m

Dagens outfit, vårgrönt :)

Skeptisk häst ;)

fredag 16 mars 2012

Häst med vårkänslor!

Det blev först framridning i dalen så damen fick springa av sig överflödig energi. Hihi, piggelin var ju ordet! Hon försökte sig på nåt bocksprång men det gick sådär för hon har aldrig kunnat bocka... Sen ca 20 min-dressyrpass på nyharvad ridbana. Längesen vi tränade byten så vi "lekte" lite. Blev fina byten +mycket stadig i förvända.
Vill kvala andra tävlingen NU NU NU så vi får starta MsvB!! Vill veta vad domarna skriver om hennes byten :)

Idag var första gången jag använde mitt skadade ben ordentligt och muskeln är helt slut nu! Men känns skönt att vara på G igen!

Inas outfit idag blev blågul :) fin fin fin!

Hoppning fredag eller lördag?

Nu får vi äntligen börja med de tidigare flextiderna, så nu kan jag återigen få börja kl 6 om jag vill :)! Detta gjorde jag idag vilket gör att jag slutar 14.30, hur najs är inte det??

Funderar på att köra en ordentlig hoppass med Ina, antingen idag eller imorgon beroende på hur mycket tid jag får idag till stallet. Ikväll ska jag träffa mina brudar, vi ska ha en mysig fredagkväll i min lägenhet, gå ut och äta eller köpa hem, oh FREDAGSRUS!!

Vill försöka få hoppningen på film i vilket fall, ska försöka ragga upp någon kameraman :)

Ibland syns det hur liten Ina är haha. (Hindret är 1.20m)

onsdag 14 mars 2012

Lugn återhämtning

Igår kunde Sandra ta Ina så fick mitt ben vila :) idag hade vi en "slapp-dag" med pyssel och en barbackatur i grimma i kvällssolen, myys! Själv satt jag i mjukisbyxor och springskor :)
Jag kände mig som en pensionär då jag var tvungen att ha stora pallen för att KOMMA NER från hästen ;) men jag är nypiercad och kan inte sträcka ut min kropp så bra eftersom det stramar emot haha.

Finaste under kvällsturen

Dagens outfit......

tisdag 13 mars 2012

Film - MsvC:1, 64,9%

Här kommer filmen från tävlingen i söndags. Skillnad på hästen från förra året?

söndag 11 mars 2012

Första kvalet klart!!

Orkar inte skriva nåt långt inlägg. Räcker med att skriva att Ina och jag satte första kvalet i årets första dressyrtävling!


Regional MsvC:1 och vi red ihop hela 64,9% och var första utanför placering i svårt startfält! Kvalgränsen är 62% :) Så nu är ett av tre mål genomförda för denna termin. Mina mål är att kvala till MsvB genom att rida två stycken MsvC över 62% och sedan hinna starta en MsvB innan sommaren.

Uppdatering mål, våren 2012:
  1. Kval 1, MsvC över 62% - KLART! 64,9% i regional MsvC:1 i Heby
  2. Kval 2, MsvC över 62%
  3. Debut av MsvB

Filmen kommer imorgon, den är i filmkameran. Har dock hunnit ladda in lite bilder som Maja (grooooom :) ) tog så fint! Så här är en liten bildbomb från idag :)
















lördag 10 mars 2012

Laddar för tävling

Imorgon ska Ina och jag starta årets första dressyrtävling. Vi ska till Heby och starta en MsvC:1a.

Det har uppkommit lite oväntade bekymmer dock. Igår spelade vi fotboll istället för innebandy på friskvården på jobbet och jag blev tacklad/stämplad på min högervad. Förmodligen är det en rejäl blödning och vaden är svullen och gör ont när jag går = haltar rejält. Men jag kommer självklart tävla imorgon ändå. När jag väl ha fått en startplats i en msv:c så släpper jag den inte!

Jag trimmade igenom Ina på ridbanan i eftermiddag och hon gick riktigt bra trots att jag inte kunde ge lika mycket stöd som annars, duktiga tös :)

Håll tummarna för oss imorgon! Jag lovar att göra mitt bästa :)

Från ridpasset :)

Mina ridstövlar som jag håller på att putsa. De är nu lagade med ny dragkedja på högerstöveln och de är något mer uttöjda så mina nya muskler ska få plats...

tisdag 6 mars 2012

Veckans avsuttna träningsschema

  • Måndag - "Vila" (Dressyrträning)
  • Tisdag - Danspass + styrka
  • Onsdag - Styrka + CT / RM (kondition)
  • Torsdag - Styrka
  • Fredag - Fotboll (1h, kondition)
  • Lördag - Vila
  • Söndag - Styrka på kvällen (efter dressyrtävlingen)

Plankan- fina grejer!

Dålig uppdatering :(

Usch vad jag känner mig som världens sämsta bloggare just nu. JAG FÅR INTE IHOP MIN TID! Tror det beror på att jag har kommit in i värsta flowet med min egna träning nu vilket är superskönt!

Jag håller också på att försöka göra ny design till bloggen, så förhoppningsvis kommer det se annorlunda ut här snart och mer stilrent :)

Förra veckan fick Ina mest gå konditionspass efter måndagens träning. Svårt med underlaget, men det fungerar. Nu börjar det äntligen bli bättre! Min egna träning har jag som sagt verkligen fått igång nu och det är helt underbart! Jag tränade styrka + lite kondition på gymmet tisdag, onsdag, torsdag, och söndag (som blev ett 2h-pass!) och 1 timmes innebandyträning på fredagen, GRYMT! Min muskelmassa och kondition ökas på hela tiden :)
Sedan var jag även till Previa och gjorde ett "hälsotest" med massa prover, kontroller och kondistest. De kom fram till att jag var extremt frisk haha, så det var ju bra! Hade även bra kondition vilket jag blev förvånad över eftersom jag har så svårt att träna kondition pga mina leder.
Igår tränade jag och Ina för Nina igen. Vi red igenom olika programdelar bland annat och i början var hon lite loj tyckte vi, men efter ca 10 minuter blev hon riktigt fin och höll det resten av passet. Förutom vår "vanliga framridning" så jobbade vi mycket skolor. Damen blev bla. förbannad i högeröppnan när jag krävde böj och form, så hon studsade i 1 var cirka, sen gick hon bästa öppnan ever ;) Även samling i galopp, och jag kunde bara sitta och slappna av, härlig känsla! Vi körde även på med travökningar och hon tappade takten i varenda en på diagonalen vilket var konstigt. Dock var ju underlaget så att det är "gropar" ca 2m in och Nina sa att vi typ försvann ner i dessa och att Ina direkt då tappade takten. Så vi gjorde ökningarna på spåret istället och då jäklar blev det minsann bättre påskjut och bra takt! Känns ganska bra inför söndag då det blir årets första dressyrtävling!
Vi ska till Heby och rida en MsvC:1a. Det är första riktiga kvalförsöket, men eftersom det har gått 3 månader sen senaste dressyrtävlingen så vill jag inte ha för stora förhoppningar att det kommer gå som på träningarna.... Jag HOPPAS att hon nu kan slappna av bättre i och med att hon är starkare i sig själv och mer utbildad. Kul ska det bli iaf! Startlistor hittar ni här.