lördag 28 januari 2012

Dressyrbilder!

Jag har fått lite förfrågningar om jag inte kan lägga ut lite mer nytagna ridbilder och film igen eftersom det var längesen nu. Det är det som är det dryga med att vara fotograf, man har bra bilder på alla utom sig själv.... Men idag släpade jag med min Pappa ut och slängde åt honom min systemkamera med färdiga inställningar då jag tränade lite dressyr med Inisen på en äng och han lyckades med massa fina bilder :)
Jag bytte schabrak till nya röda Lamicell + invigde de röda bootsen. Jag själv tycker Ina blev så snygg i outfiten!! Hon satte dessutom ett rent byte i det svåra varvet, fina tjejen!

Hur tycker ni att hon ser ut i kropp och arbete?









Galoppombyte till vänster



Tränade lite passage-samling














torsdag 26 januari 2012

Lite fysuppdatering

Börjar känna mig stark och bra i kroppen nu efter att ha tränat på gymmet söndag, tisdag och onsdag. Försöker dokumentera lite mer nu så jag lättare ska kunna se resultat och om jag har kommit någon vart. Så här har det hittills sett ut i veckans pass:

Söndag
Crosstrainer 5,6 km (lugnt tempo)- 30 min (11,2 km/h)
Mage och armar lätt- 15 min

Måndag
Dressyrträning 

Tisdag
Crosstrainer 5,85 km- 30 min (11,7 km/h)
Balansbräda (1 ben) m skivstång 10 kg- 10 min
Mage och armar 20-40 kg- 15 min

Onsdag
Crosstrainer 4,1 km- 18 min (13,7 km/h)
Balansbräda (1 ben) m skivstång 12,5 kg- 15 min
Mage och armar 25-45 kg- 20 min

Torsdag
Vila och återhämtning




onsdag 25 januari 2012

Dagens hiss

Hiss
-Hööks har börjat sälja schabrak från Lamicell!




Skulle ha  nya terrängboots till vardagsridningen och då hade de fått in ascoola klarröda :)!!




Inas kommentar......

tisdag 24 januari 2012

WOW!

Igår var det måndag och Nina hade kommit hem igen från Holland och Adelinde Cornelissen med TONVIS av inspiration!

Träningarna blev senarelagda och vi tränade kl 20 istället för 18.30.
Lurbo hade sina ridlektioner i Ridcentret, så vi var i ridskoleridhuset som är lite trängre, men det gick fint ändå.

Nu var det ju 2 veckor sedan vi tränade för Nina och jag kan sammanfatta denna träningen med ett ord:

WOW!!

Ina har ju haft en liten "bråkig" period då övergången, från att lära sig nya övningar till att acceptera att det kan vara lite jobbigt att ta i i dessa, har varit i full gång. Men igår var hon mjuk, sammarbetsvillig, lätt i munnen i samlingar, jobbade MED mig.
Vi började med galopparbete, då  med öppnor längs långsidorna och jag la in förvänd som hon gjorde riktigt bra med mjuk, rund och samlad galopp.
Red sedan in på diagonalen och samlade för ett galoppombyte (från h till v) och hon svarade PERFEKT! Hon samlade sig utan att studsa, hon var rak i kroppen och lyssnade på min hjälp och gjorde ett superbyte som Nina sa att jag skulle fått en 8:a på i en nationell start  =D!! Snacka om självförtroende-boost!!
Efter det jobbade vi vidare med traven och först med skolorna som Ina bara blir mer spänstig i för var dag! Vi gjorde även några diagonalslutor (som fortfarande är svårt för Ina) och i vänster blev det riktigt bra. I höger orkar hon trampa rätt de första 4 stegen, sen blir det svårare. Så jag gör nu så att jag rider in på långsidan i öppna, därifrån går in i en diagonalsluta i ca 4 steg, sen går över i en öppna rakt fram. En sån "trappa" tränar vi nu på så hon ska bli stark och positiv i högerslutan på diagonalen.
Avslutade med en ryggning utan motstånd från prinsessan :)
Passet reds på kandar.











2012- här kommer vi!!!!






söndag 22 januari 2012

En helg m mat, häst & träning

Haft en jättemysig helg! Jag mår SÅ BRA med att äta mat igen :)

Ina hade tappat en framsko så jag var rädd att hon skulle halka vid ridning idag, men snöunderlaget gjorde att hon fick superbra fäste :)
Vi tog en halvtimmes galopptur barbacka i snöyran. Såg ingenting pga av snön haha ;) mamma tog nåt kort när jag red förbi huset, den kommer senare i veckan.

Idag blev det första gympasset efter att jag börjat äta mat igen. Jag kände mig frisk och stark!
Inledde med 5,6 km på crosstrainern i ett lugnt tempo. Körde på i 30 minuter och brände 350 kcal på det.
Sen mage och armar i 15 minuter.

Här är bilderna på mina nya träningskläder som utlovat :)

lördag 21 januari 2012

Avslutat detox- resultat

Igår var jag på coachträff för avstämning och veckovägningen.

Jag hade riktigt bra "resultat" :) Vägde nu 68,4 kg. Jag har alltså gått ner 5,5 kg på 1 vecka och 5 dagar! Detta resultatet var mycket bättre än vad jag hade räknat med, så jag bestämde mig för att då gå över till upptrappningsfasen och börja äta mat igen för att inte hålla på med shake-detoxen för länge, weeii!
Så idag har jag fått äta riktig mat hela dagen, hur underbart som helst att få tugga på  något igen ;) Mina måltider är just nu i sizen av ett kaffefat, och imorgon+måndag blir det assiett-storlek på tallrikarna. Detta för att magen ska få komma igång igen med ätandet i lugn och ro. Hittills har det gått jättebra!
Nu får jag ÄNTLIGEN komma igång med träningen igen! Lugna pass i början, lite som med maten, sakta men säkert.

Idag var jag iväg och inhandlade riktiga träningskläder till mitt gymtränande. Har haft det som "morot" att när jag är klar med detoxen skulle jag skaffa riktiga träningsgrejer. Hade jag gjort det innan så hade dessa kläder nog varit för stora nu haha.
Så imorgon blir det premiär på gymmet igen, ska bli jättekul! Bilder kommer :)

Här nedan ser mitt resultat ut i siffror från min 12 dagars-detox och jag är mycket nöjd eftersom jag inte ens har tränat något!! Klicka på bilderna för att se de i större format.











torsdag 19 januari 2012

Ang BMI

Fick en mycket bra kommentar från Katta. Hon hade reagerat på att jag skrivit 19-23 var ett bra BMI att ha i min ålder, då 19 är ganska lite.
Detta är ju väldigt olika från person till person och på anorexikliniker har de personer som varit ordentligt sjuka. Att inte släppa de innan ett sundare BMI har nåtts är nog jättebra!

Hittade denna ruta på en BMI-sida som var mycket bra:

Ungefärliga gränser för vuxna:
Underviktig- < 19
Idealvikt- 19-25
Övervikt- 26-30
Fetma- > 30
Som alltid då man räknar ut personliga värden utifrån matematiska formler ska man ta det hela med en nypa salt.
Se alla BMI-uträkningar som en riktlinje och inte som någon absolut sanning.
Glöm inte bort det sunda förnuftet!

Återigen, det är denna anledning till varför jag tycker man ska göra sin egna bedömning om sig själv då ALLA är olika i uppbyggnad. Så dumt att få skeva bilder om sig själv pga en ungefärlig siffra...

Nog om det!
Igår hade Sandra hand om Ina själv för första gången och det hade gått jättebra, så jag är sååå glad!!! Är så nöjd :)

Idag var det 1dm snö i Hågadalen och JÄTTEBRA UNDERLAG! så Sessan och jag tog oss ett ordentligt galoppass i skogen :) på hem öden samlade vi och gjorde ett byte, så fin lilla tjejen!!

Börjar längta efter tävlingarna nu..... 2012 ska det hända mycket!!





onsdag 18 januari 2012

Hästledig :)

Idag har Sandra hand om Ina för första gången!
Jag har alltså en hästledig dag vilket jag inte haft på länge nu.

Ska passa på att uträtta ärenden bl.a.

Imorse hade det äntligen hänt nåt på vågen igen, så nu kör jag veckan ut iaf. Det hade stannat på ca 70,1 kg från lör-tis, men imorse stod det 69,4 kg, så av nån anledning har det släppt igen :)
Längtar efter att få börja äta och träna, men det går bra. Ska till viktcentret sen och byta ut nästan alla måltider till vaniljsmaken. Om man tar väldigt kallt vatten smakar den som smält vaniljglass och är mest lik i sin smak mot originalet.

"spökbild" på Sandra och Ina haha, tog m iPhonen ;) :

tisdag 17 januari 2012

Äntligen den VÄRDIGA vinnaren högst upp!

Helt fantastiskt!!

Jag satt och följde idrottsgalan igår på SVT för att se om Svenska folket (och jag själv) hade röstat ordentligt på RÄTT person denna gången till att vinna Jerringpriset. Så blev det tack och lov detta år :)

Och herregud vilken marginal Roffe vann med, 44,8% av alla rösterna (10 kandidater med), den högsta genom alla tider, bara det säger ju någonting!

Hoppas denna triumf och seger genom Roffe kan gynna Svensk Ridsport så alla bollsportsfanatiska programbestämmare kanske får upp ögonen för att Ridsporten faktiskt är den näst största sporten i Sverige och väldigt många är intresserade av att följa den även i media.

Var så gulligt tyckte jag i sitt tacktal när Roffe sa att Ninja förmodligen ville stå där på scenen med och ta emot priset :)


Angående min formsatsning så skrev Frida att jag startade på ett normalt BMI, vilket är korrekt.
Man brukar ju säga mellan tummen och pekfingret att ett normalt BMI är mellan 20-25 och när man preciserar så blir ett mer välmående BMI för kvinnor 19-23.

Dock ska man ta BMI-siffran med en nypa salt eftersom det inte tar hänsyn till om man har tjockare skelett, mycket muskler osv. Det går bara på vikten vs. längden på en person. Det är därför jag inte hakar upp mig på BMI då jag har en del muskler redan samt satsar på att öka muskelmassan mycket.
Sedan har jag fått fram tidigare att jag har mycket mer (tjockare) skelett än vad som är normalt för kvinnor upp till 30.
Så jag har inget BMI-mål eftersom jag gärna höjer det sedan i och med muskeluppbyggnaden :) Min målvikt under min rivstart+ första tiden av igångsättningen var att gå från 73.9 kg till ca 67 kg. Men det är inte säkert att jag kör hela vägen dit i alla fall, för nu är jag nere på 70,0 kg och känner mig otroligt mycket mer nöjd än innan jag startade.

Jag vill poängtera att jag var "normalviktig" från början, men inte nöjd med i vilken form jag hade hamnat i. Jag vill alltså inte göra mig själv skinny och modellsmal, utan välmusklad och välmående. Enda anledningen till att jag kör denna rivstart är för att få ett snabbt resultat i början så jag har en bra startpunkt när jag börjar träna igen. Det kommer nämligen hålla motivationen uppe.

Just nu har jag stannat helt i min viktnedgång vilket jag inte vet vad det beror på, men förmodligen har jag nu inte så mycket "extra överflöd" att få bort. Ska ge det en dag till innan jag kollar med min coach.

Sitter och planerar så länge och jag kan tipsa om att Tasteline har en uppsjö av recept som verkar helt underbara!

måndag 16 januari 2012

Planering

Måndag och andra veckan av tre startar nu av min detox. Allt går automatiskt nu vilket är skönt, då kanske tiden går snabbare.

Ikväll är det tyvärr ingen träning för Nina som jag normalt gör, men det är för att Nina ska till Adelinde Cornelissen vilket är mycket godkänd anledning till att vara borta ;)

Adelinde och Parzival


Jag har fått en förfrågan om att skriva om lite träningstips för ryttare, då från gymmet. Detta kan jag definitivt göra! När jag har börjat äta igen kommer jag att återgå till gymmet och min plan är att när jag är helt igång ska träna minst 4 dagar /vecka på gymmet.

När jag börjar träningen igen kan jag ta bilder och skriva tips på övningar m.m. som är bra för oss ryttare.

Skulle detta vara ett intressant tillägg till hästuppdateringarna?




söndag 15 januari 2012

Pigg, frisk häst + Dag 7

Igår var det lite hårt underlag, men jag red till ängen bredvid vår sommarhage eftersom den hade varit bra tidigare när det var kallt. Det var den även nu.
Ina fick jobba ett ordentligt galoppjobb ett antal varv efter uppvärmning. Detta uppskattades av min pigga fröken samtidigt som hon fick en ordentligt konditionsträning. Blåste kallt gjorde det med, burr!

Efter det hade jag intag av hästarna vilket blev ett ordentligt "träningspass" för mig eftersom jag inte är lika stark i kroppen just nu under detox. Min kära Pappa kom ner och hjälpte mig lite att ta in hästarna trots att han inte har någon hästvana. Blev jätteglad att han börjat visa lite mer fysiskt intresse med hästarna :) Stor guldstjärna till honom som fick leda in de lugna och snälla hästarna helt själv!

Idag är det söndag och sista dagen på första veckan av min detox-period. Jag kan lugnt "erkänna" / berätta att jag är ruskigt less på shakearna, men jag har fortfarande inga problem med att klara av att äta dessa och ingen mat. Det kommer bli helt underbart när jag får börja äta vanlig mat igen dock :)
Jag vet inte om jag är lite konstig, men jag har börjat uppskatta TV-program som till exempel Sveriges Mästerkock ännu mer nu än tidigare ;) Andra skulle kanske tycka det var jobbigt att titta på när mat lagas eller när andra äter, men för mig är det tvärtom.

Nu har jag gjort två stycken diagram som ska visa lite mer bildligt vad som har hänt med mig under veckan. Från och med i fredags cirka går jag inte ner lika mycket på en dag eftersom mitt glykogenlager då var tömt + att massa extra slagg och vätska försvann de första dagarna.
Nu är det endast fettförbränning och det försvinner inte lika fort.

Men jag blev i alla fall riktigt glad när jag mätte mig idag och jämförde med siffrona jag hade när jag började för en vecka sedan :)



fredag 13 januari 2012

Dag 5- fettförbränning

Har fått världens sprängande huvudvärk idag :( vaknade vid 3 inatt första ggn av det. Hoppas den går över snart... Har iaf lyckats sova till 8 vilket borde hjälpa litegrann.

Idag är jag inne på dag 5 och jag börjar verkligen märka av en förändring, framförallt runt magen! Jag vet att jag har ordentliga magmuskler, men det har inte känts bra innan pga "fett"/vätskelagret som legat över.
Nu har magen typ försvunnit uppifrån och ner ;) kolla midjemåttet nedan.

Dagens mått, tagna på morgonen, Dag 5 (inkl. midjeskillnad):


Nuvarande vikt- 70,5 kg
Nuvarande BMI- 22,5
Viktskillnad fr igår- 0,5 kg
Total viktskillnad fr start- 3,4 kg

Midjemått start- 84 cm
Nuvarande midjemått- 78 cm

Ska kanske göra ett diagram över ändringarna :) kan det bli bra tro?


Igår hade det precis hunnit bli en minusgrad när jag kom till stallet, så den mjuka blöta marken blev hård och hal istället :(
Men vi tog en liten travrunda ändå där det var bättre och sen var det mjukt på en långsida och en kortsida på banan. Så jag red kort där och tränade ög mellan galopp och skritt pga brist på mjukt underlag ;)
Avslutade med att be henne göra ett byte av en halvtigenom-sväng vilket hon gjorde fantastiskt bra! Så kort pass, men duktig och nöjd häst :)

Nu ska jag dricka min morgonshake! Får nog bli jordgubb.

torsdag 12 januari 2012

Dag 4- svar på lite frågor

Fått lite frågor både på bloggen och i face to face om vad det är jag äter/dricker egentligen och vart jag har fått tag i min coach.

Det jag dricker är ett speciellt pulver (framtaget av läkare) som jag blandar m vatten i en shake. Jag får i mig all näring jag behöver (kolhydrater, proteiner osv.) och intaget blir bara 500kCal/dag. Äter även omega3-tabletter, en speciell olja med alla nödvändiga fetter, psylliumfrön för magens skull och till sist så dricker jag mer än 2L vatten välfördelat på ett dygn. I övrigt dricker jag även köpt mineralvatten då detta tillför salt.
Man får även dricka kaffe, men jag är te-människa, så för mig blir det goda tedryckr istället (självklart utan mjölk, socker osv.)
Jag får inte äta minsta lilla matbit, för då förlängs tiden innan fettförbränningen kommer igång.

Efter mina 3 veckor med sopporna/shakearna kommer jag sakta gå över till mat igen. Jag kommer då få ett eget kostschema och få komma igång med träningen.

Jag tog hjälp av företaget Xtravaganza, de hjälper mig med allt hela vägen. Det är bara genom dem man kan köpa dessa soppor om man börjar deras program.

Jag är så otroligt fokuserad på mitt mål så för mig är det inte svårt att inte äta mat. Skulle vara värre om jag fick äta lite grann, för då är det nog enklare att "slippra till".
 Jag började i måndags efter att jag vaknade och på 3 hela dagar (mån-ons) har jag redan gått ner 2,9kg (vägning torsdag morgon).

Man får hjälpmedel , loggbok, mental träning, avstämningar med upplägg, gruppträffar, tillgång till gym hos dem, ja hela rubbet. Alla är ju olika, men deras koncept passar mig jättebra eftersom det inte bara handlar om viktnedgång för mig, utan livet efter viktnedgången, mat, träning och att jag vill komma in i mitt livs form och stanna där.
www.Xtravaganza.se så finns det mer info

Nu är jag inne på Dag 4 och det är idag som mitt glykogenlager sluttöms = Min fettförbränning kommer att gå igång helt.
Jag är inte extra trött och sömnig. Igår och idag är jag bara lite allmänt svag i kroppen. Typ som att gå i trappor, mocka, såna saker går lite långsammare ;)
Men från imorgon bör jag bli lite starkare igen, för nu ska min kropp tydligen skyddas av ketoner :)

Dag 4 (morgon)
Nuvarande vikt: 71,0 kg
Nuvarande BMI: 22,7
Viktnedgång fr gårdagen: 0,8 kg





onsdag 11 januari 2012

Måndagens träning + detox-rapport

I måndags tränade vi som vanligt för Nina.

Jag red på kandaret även denna vecka och nu märker jag verkligen hur långt fram hon har kommit de senaste månaderna då det INTE var något "jobbighets-tjafs" alls, trots den ökade samlingen i och med stången :)
Sjukt fin var hon!
Öppnorna i galopp som förut mycket var att hon stod och studsade på stället för det var så jobbigt, gick nu som ett rinnande vatten :) Jag kunde bara sitta där och mjukna, duktiga lilla tjej!

Övriga tiden tränade vi mest på bytena (efter lite förvänd som gick jättebra!). Ina har nämligen kommit fram till steg 2 i sin egna lilla inlärningsuppdelning.
För när Ina lär sig något helt nytt brukar det alltid se ut som i denna ordningen:

  1. Förstår inte vad hon ska göra, men man ser nästan hur hon funderar vad jag menar och hur hon ska göra!
  2. När hon förstått hur och vad hon ska göra är hon så överlycklig och till en början går övningen som en dans!
  3. Efter att man genomfört den nya övningen några gånger börjar hon bli lite "lat" då hon nu vet vad hon ska göra, och då börjar ta i mer = jobbigt ;) Resultatet av det blir att hon ofta blir loj mot min hjälp i den övningen.
  4. Man får trigga och tagga igång henne som 17 för att hon ska lyssna på hjälpen till övningen igen.
  5. Efter lite hårt arbete med övningen sitter den bra och Ina lyssnar igen.
Just nu är vi på punkt 3 med galoppombytena ;) Så vi jobbar på!

Tänkte jag skulle rapportera lite också hur det går med min "detox" som jag kallar det, som jag började med i måndags.
Meningen med dessa 3 veckor är att jag ska förlora så pass mycket i överflödigt fett att jag ska komma i min idealvikt och därefter börja sakta men säkert äta riktig mat igen.
Först väldigt små portioner för att sedan öka succesivt. Då kommer jag även att få börja träna på gymmet igen och det kommer bli helt underbart att få göra det efter att jag har en lagom fett% i min kropp igen :) Kommer öka min motivation till 110%!

På fredag ska jag på kontroll och coach-möte igen och ska då få uppdaterade värden.

Men så länge kan jag ju dela med mig av några startvärden:

Längd: 177 cm
Startvikt: 73,9 kg
Start-BMI: 23.6

Dag 3 (morgon)
Nuvarande vikt: 71,8 kg
Nuvarande BMI: 22.9

Omega 3, 6 & 9 = viktigt att tillföra!!


söndag 8 januari 2012

Redo för detox

Yes, nu är jag förberedd, redo och taggad för mina 3 kommande detox-veckor :)
Jag har i stort sett gjort en foderstat till mig själv med exakta mattider, mängd osv. Tror det blir lättare att ha koll på dagen då jag får struktur. Vi är ju som hästarna, mår bäst av fast tider och rutiner :)

Nu ska jag lyssna på min skiva m mental träning för första gången, spännande!

Bilderna visar min veckas matintag och mitt tidsschema

lördag 7 januari 2012

Trimmat Manny

I em åkte jag t Lurbo för att rida Manny igen, Annicas häst.
Denna gången gick det riktigt bra! Väldigt mkt mjukare i munnen och inte alls samma "dragkamp" som innan. Kul att jag märker sån skillnad nu på bara 3 gånger :)
Jobbade mkt både i trav och galopp, samlade ihop korta stunder i galoppen som han tog bra. Mot slutet red jag även några minuters ökad skritt för att få ner den långa halsen i ett eget arbete utan att han jobbar ifrån det.
Vi jobbade även m halterna att han skulle stå kvar mjukt i form utan att jäckla m munnen.
Manny tyckte jag var rätt jobbig, men han har nu ändå börjat acceptera att jag pressar honom mer nu vilket är super!

Ny team-medlem :)

Så, nu kan jag avslöja vad jag inte kunde skriva om igår :)

Min medryttare Moa har börjat känna att hon inte hinner med hästdelen pga skola och jobb. Hon har därför valt att sluta med hästar ett tag och att sluta rida Ina vilket är jättetråkigt eftersom det funkat så bra!

Att hitta en ny medryttare är inte lätt då jag har två krav:

1) att jag känner personen någorlunda sen innan

2) att jag vet att personen i fråga går att lita på till 100%

Sen är inte Ina någon nybörjarhäst även fast hon är snäll, så personen måste ha lite kunskap och rutin från början. Därför växer inte mina kandidater på träd om man säger så ;)

Men jag kom iaf att tänka på Sandra, en jättetrevlig och rar tjej som red en unghäst vid namn Dialog som stod bredvid Ina. Dialog är dessvärre borttagen sen några månader tillbaka och jag frågade Sandra om hon var intresserad.
Så idag fick hon provrida Ina och det gick jättebra verkligen! Ina skötte sig kalasbra och Sandra red henne riktigt fint!

Så om en vecka ca börjar Sandra rida Ina ca 2 ggr/vecka och jag får åter lite avlastning igen :)

Så, välkommen Sandra till "Team Onina" :))




fredag 6 januari 2012

Ledig fredag :)

Helt underbart att få sova ut imorse! Sov till 12, trodde inte mina ögon när jag såg klockan... Men min kropp ville tydligen vila ut ordentligt eftersom jag nästan aldrig får det numera.

Red ut barbacka på Ina innan solen hann gå ner. Hon har fått vila i 2 dagar pga av att jag har haft problem med min hälsena och hon var lite överpigg i början. Hon blir lätt lite avknäppt och istadig efter för mkt vila som nu då vi kom t en träbro som hon gått över 1000 gånger, totalvägrade... Fick hoppa av och leda henne fram och tillbaka över bron, sen vare bra. Ston, jag säger bara STON!
sen tog vi lite galopper över ängar och genom sommarhagen. Hittade en perfekt äng som inte hade frusna "gupp" utan var bara mjukt frostigt gräs. Där stannade vi en stund och jobbade i galoppen, riktigt rund och fin blev den!

Imorgon ska vi göra en rolig sak. Vill inte säga mer förrän nåt är klart, men jag hoppas på att det blir bra :)

Ska även iväg och rida Manny på lurbo.

Nu blir det filmkväll solo i lgh :)

(charmiga bilden är fr måndagens träning)

onsdag 4 januari 2012

Ridit Manny

Tajt schema i em!
Efter jobbet ner och fixa t Ina som har vila idag.
Sen swisha vidare t Lurbo för att rida Manny. Det är min fina vän Annica Aspmans häst som jag får rida och trimma lite på nu när hon är bortrest.
Andra gången jag satt på honom idag och det vi kom ännu längre än sist :) han är lite "sto-kinkig" spec i galoppen. Också lite att han vill slänga ur bogarna, bli lite tung i handen och låg. Jag red ca en halvtimme och jobbade med dessa saker och mkt i galoppen som blev riktigt fin!
På lördag ska jag rida honom igen. Kanske kommit ännu ett steg då :)??


tisdag 3 januari 2012

Ny formsatsning

Nytt år, nya mål.

2012 är året som nya, bra förändringar ska ske i mitt liv och det är bara jag som kan göra dessa förändringar.

Den första och kanske största förändringen är att jag bestämt mig för att komma i en riktigt bra fysisk form.
En anledning är såklart att jag ska bli en bättre ryttare rent fysiskt, men den största anledningen är för att jag ska må bättre och vill verkligen byta livsstil till en sund och vältränad.

För att jag ska lyckas med min formsatsning har jag tagit hjälp av en mental coach samt att jag får hjälp med hela upplägget av träning, kost och mål längs vägen.

Jag kommer starta med en rensande 3 veckors "detox-kur".
Detta kommer göra att jag får en ordentligt bra start och får då fina förutsättningar till fortsättningen. Det kommer bli tuffa veckor, men jag har bestämt mig!

Jag kommer att skriva ner allt som händer, alla nya värdem osv. och jag tänkte använda även bloggen t en del av det. Så det kommer alltså inte att bara skrivas om hästdelen längre.

Jag hoppas på att ni som läser min blogg kanske kan tycka min kommande utmaning kommer vara kul och kanske inspirerande att följa.
Jag kommer dokumentera i text samt bilder.

I helgen börjar jag... Håll tummarna för mig i starten av min nya resa är ni snälla :)!

måndag 2 januari 2012

Extraträning för Nina

Igår tränade jag och Ina för Nina på eftermiddagen.

Vi skulle egentligen haft en extraträning i onsdags, men då blev Nina utkallad till sitt jobb.

I onsdags tror jag det var, så skulle jag hämta spån i ladan. Det är helt bäckmörkt där (när det är mörkt ute) då lampan inte riktigt täcker... Mitt spån står nära hela hinderparken som är uppstaplad där och när jag skulle gå ut ur ladan så råkade jag trampa på det yttersta hinderstödets fot så det blev som en "kratta som ligger felvänd på marken"-effekt. Jag blev alltså knockad av hinderstödet som träffade på ögongloben på höger sida.
En tjusig bula med lite blå färg blev resultatet + att jag inte fick på mig hjälmen för det gjorde för ont :(

Detta gjorde då att Ina inte hade gått ordentligt på 3 dagar (lyckades skritta och trava ut lite med hjälmen högt upp på huvudet bara) så hon var något piggelin på träningen ;)

Men lite extra energi är inte så farligt, bara att hon blir lite drygare än vanligt att rida.

Men hon jobbade på rätt bra ändå. Lite "slarvigare" än vanligt då hon inte riktigt tog min skänkel i alla lägen, t.ex. inför ett byte och jag vill lägga hennes rumpa rätt.

Så det blir nog bra att fortsätta där vi slutade igår, för ikväll är det den vanliga träningen som gäller :)