tisdag 29 juni 2010

Jag har en speed-häst!

Ina älskar galoppbommar... Hon verkligen älskar dem! Drog fram 4 galoppbommar på diagonalen idag på banan, för att hon skulle få tänka lite grann och jäklar vad hon satsar mot de ;D Hela långsidan innan jag börjar vända börjar hon tagga till. Förr var hon urkass på galoppbommar, satte alla hovar fel, snubblade och kunde inte taxera för 5 öre. Numera när hon blivit så duktig på både bommar och hoppning kör hon en annan stil, hon hoppar STUDS över galoppbommarna, alltid! Hon har sånt tryck i hovarna nu, att jag kan vända henne jättesnävt innan och hon orkar ändå trycka ifrån på alla bommarna :) Gjorde massa tvära vändningar, superbra träning inför piruetterna då hon måste sätta sig med energi. Och nu får jag ju energi helt gratis! Mot slutet gick jag och hämtade 2 hinderstöd och slängde upp sista galoppbommen till ett hinder på ca 90 cm. Skutt, skutt, skutt, hoopp! Busenkelt. Sen är hon så söt, för efter bomserien har hon sån energi och jag tror hon känner sig stark och nöjd, för hon släpper HELT alla spänningar i kroppen, så jag fick låta henne galoppera flera varv efter varje gång vi kom på bommarna :P Sötishäst!

Min gummiboll!

Btw, igår skrev jag ju att hovslagaren tyckte att min tappskopåslagning var bra, men idag fick jag höra att han inte ens hade dragit av min sko när han kom utan lät den sitta kvar! Fanns tydligen ingen anledning eftersom den satt så bra :) Woho, kanske skulle starta "Emilies tappskoservice" ;D

Nu har jag just kikat klart på Skansen på TV. Även om vissa saker är lite sega så hör det ändå sommaren till. Sen vart man glad då Lundin talade om att de hade 7 veckor kvar av programmen, då kändes det som att sommaren faktiskt fortfarande är i full gång!

måndag 28 juni 2010

Jobb jobb

Idag började min sista jobbvecka för denna sommar. Började 8 och slutade 16. Tyvärr vart det så tajt med tiden på slutet då vi kunde ta ut hästarna lite för sent, så dagen blev lite längre. Detta gjorde att jag inte hann åka till Ina idag eftersom jag skulle iväg sen :/ Men att inte ridas i den här hettan gör nog inte henne så mycket som tur är!

Hovslagaren hade iaf varit där idag och slagit på Connie en ny sko och Catrine meddelade att han hade gett min tappskopåslagning från igår, MVG + ;D Haha, han vågar väl inte annat när jag berättade förut att jag hade honom på vår tappskoutb. i skolan. För på praktiska slutprovet ville han "bara" sätta en 7:a på min skoning eftersom "skon var snett påslagen på hoven". 7p skulle gett VG. Men då kom Roger och sa att det faktiskt var själva benet som var snett, inte skon, och de satte en 9:a istället som gav MVG :D Han kanske fick lite skuldkänslor för det, haha.

Om jag inte hade så ruskigt dåliga leder så skulle jag gärna vilja jobba som hovslagare, för det är himla kul att slå på skor! Och det där med dåliga leder är ingen dålig ursäkt, det är ren fakta...

Nu ska jag gå å sova så att jag orkar upp och jobba imorgon!!

söndag 27 juni 2010

Midsommar- check!

Nu är midsommar över för i år. Jag var som sagt ute i Öregrund där vi var ett gäng på ca 20 pers som firade ihop, riktigt mysigt, roligt och lyckat blev det! Lyckades dock bara sova 40 min mellan fredag och lördag, så när jag kom hem igår däckade jag direkt i soffan och sov i 5 timmar ;) Så natten som var nu var väääldigt skön!


Midsommarafton, Becca och jag


Eric transporteras till sitt tal ;)

Ina har vilat under fredag och lördag, men idag var jag ute och vi tog en jättemysig barbackatur längs ängarna. Blev en lång galoppsträcka eftersom bromsarna var efter oss. Supermysigt!!! Fick sen leka hovslagare igen och slå på Connie en baksko som hon tappat. Hon är så ömhovad stackarn att hon knappt kan gå utan, så dagens goda gärning blev det :)

Nu har jag myst lite på altanen och snart kommer Becca från sin hopptävling i Dannemora så ska vi åka och bada, för mig, årets första dopp!! Nu är jag tillräckligt frisk och har varit det i några dagar så nu vågar jag "kyla ner" kroppen i vattnet äntligen :))

torsdag 24 juni 2010

Mysig e.m och kväll!

Idag åkte jag till Ina på f.m och tog in henne, Connie och Berry (ja, alla på en gång ;) ). Det var jättevarmt ute trots att klockan var runt 10.30 så hästarna blev rätt glada över att få komma in och sova i "kylan" :) Lång rykt med ryktstenen blev det för Inas del då hennes vinterpäls äntligen börjar ge med sig...

Låg sen och stekte ett tag i trädgården hemma och på e.m kom Malin förbi. Vi åkte till Lyssnarängen, köpte glass och satte oss vid en sten vid vattnet. Det som var förvånande var att det var JÄTTEVARMT i vattnet!! Hur har det gått till? Såå länge har det ju inte varit värmande varmt. Aja, vi ställde oss ute i vattnet så det var upp till knäna och stod så i en timme tror jag, så mysigt! Sen tänkte vi åka och käka middag någonstans och Malin hade varit i Sigtuna för inte alltför längesen så vi styrde kosan dit :) Helt underbart varm och vacker kväll vid Mälaren och den söta lilla staden. Vi åt nachos-tallrik och käkade glass nr 2 för dagen som efterrätt. Ganska precis kommit hem, och kvällen blev väldigt lyckad! Jag har ju lovat mig själv att jag ska ta vara på varje dag som är solig, och denna är väldigt välomhändertagen :) Här är lite bilder:


Lunch?


Jag och Malin, Lyssnarängens parkering


Lyssnarängen. Myyyyyys


Hungrig pojke! Film finns på facebook ;)


Malin in Sigtuna :)

Nu ska jag fortsätta planera inför imorgon, midsommarafton. Öregrund ska vi till!

onsdag 23 juni 2010

Glada nyheter!

Jag har ju väntat jättelänge på att få mitt sista tentaresultat (som eg. skulle kommit för flera veckor sen) och nu har det äntligen kommit! Ett mycket viktigt resultat eftersom det skulle avgöra om jag var tvungen att göra en omtenta + om jag hade klarat hela kursen eller inte...

...OCH JAG KLARADE DEN!! Så nu är jag heeelt klar med Medie- och kommunikationsvetenskapen och har från och med nu 60 underbara Högskolepoäng att vifta fram i arbetsansökningarna :D:D:D Yes! Då kan jag slappna av lite i midsommar då :)


Jag fick en fråga igår här på bloggen om vad som händer i veckan. Det som är grunden i denna vecka är att jag försöker bli helt frisk från min halsfluss, är redigt trött på den nu :/ Men det går bättre och bättre, för nu börjar halsmandlarna krympa lite tror jag och jag slår inte sönder lika mycket saker längre när jag sväljer ;) Idag ska jag rida lite på Majlis och Ina. Ska ta det rätt lugnt, kanske blir lite markjobb med Ina, har inte bestämt än. Catrine hade ridit på Ina igår när jag var hemma och kurerade mig och det hade gått jättebra :D! Min duktiga lilla prinsessa! Juste, har ju några kort på henne i lill-kameran som jag inte laddat in, de måste ju med här, vänta...




Nu har vi vårt mål fastställt ;) .....


, nu blir det solstolen en stund innan jag ska jobba lite med diverse bilder.



tisdag 22 juni 2010

Undersökt av läkare

Imorse fick jag undersökningstid på vårdcentralen, tidigt och bra! Läkaren sa att jag förmodligen har en form av halsfluss, så var ju inte så konstigt att jag låg däckad några dagar. Och eftersom jag blir bättre och bättre nu så försvinner den av sig självt sakta men säkert. Jag var tydligen väldigt röd i halsen/svaljet fortfarande dock, så det var ju inte konstigt att jag knappt kunnat svälja sedan i fredags... Men jag har ju varit "pigg" hela tiden från att febern försvann, annars hade jag ju aldrig orkat tävla.

Skönt att få veta vad det var så jag kan gå vidare och det UTAN medicin, yes!!

Håller på att sy ett jättestort vindskydd i markistyg just nu. Det ska sättas upp i sommarstugan på ena sidan. Vi bor ju precis vid havet så det blåser en del där...

Om ett tag kommer Becca förbi, då ska vi iväg och försöka ha en solig picnic så gott som det går. Hoppas jag börjar kunna äta lite riktiga saker nu och inte bara flytande föda... Jag har en helt "hästlös" dag då jag försöker vila upp kroppen helt. Hoppas att picnicen kan verka healande :)

måndag 21 juni 2010

Ina-film

Nu är Ina-filmen klar från gårdagens hopptävling! Voila:

söndag 20 juni 2010

Hopptävling UPK

Idag var det en superrolig tävlingsdag med Ina och Majlis på UPK i fint väder. Som vanligt har vi väldigt effektiva tävlingar, så trots att jag startade 4 gånger var vi hemma i stallet igen strax efter 12 :))))


Ina: Superduktig i båda klasserna!! Idag var målet främst att hon inte skulle stanna på första hindret i första klassen, utan kunna komma igång med hindertänkandet på en gång. Och idag var min lilla dam som en riktig klocka och nollade i första, 85 cm Clear Round! Sedan var det debut av höjd i 95 cm (känns att det är ett högre snäpp än 90). Trots att damen var lite trött så skötte hon sig suveränt! Vi kom lite nära 2an, ett räcke då hon inte tog min halvhalt (pga trötthet) och rev det, sen mot slutet tittade hon till på ett vanligt räcke, naturfärgat, var nog lite trött där med. Det fick vi ett litet stopp på, men annars inga konstigheter utan bra flyt, tempo och språng! Hoppade även fisk-vågplanket som om hon aldrig gjort annat. Vad hände med den tittiga Ina??? :P Så supermycket rosor till lilltjejen idag!!!!

Majlis: Idag var målet att denna dam skulle gå framåt och äntligen försöka få igång sin egna motor och INTE stanna upp i hela kroppen och stå emot. Och idag gick min önskning i uppfyllelse :) Först var hon asdryg i ridhuset på framridningen, bråkade om att allt, hela sargen var läskig varvet runt, suck! Försökte hålla igång tempot ändå. Sen på lilla framhoppningsbanan gick det nästan inte att svänga... Hon tittade på annat istället :/ så fick inte till ett enda bra språng i framhoppningen inför 85 cm Clear Rounden, men det var bara att hoppas på att hon skulle hitta turbon på hoppbanan som är mkt större. Så vi gasade utav bara ****** genom hela banan och Majlis flöög fram :D Äntligen hade hon fått rullning i galoppen och ett mycket bättre hopptänkande och koncentration!! Flög över allt, tyvärr lite nära på sista som hon petade, så 4 fel, annars super!
Till 95 avd.B sen då skrittade jag jättelänge inför, travade och galopperade lite grann bara och då kändes hon fin! Ville inte ta bort orken då hon kändes en smula trött. Sen, tada!, så lyssnade hon perfekt på framhoppningen och svängde superbra, höll energin och hoppade fint över räcket! Så det språnget fick räcka, sen skritt igen :) Den uppladdningen fungerade super, för hon har aldrig gått så bra i en tävlingsstart någon gång! Nu behövde jag inte ens tokrida utan kunde vara lugnare och t.o.m. lägga in lite halvhalter för att placera henne rätt på hindren. Gjorde man det innan tog bensinen slut... Tyvärr fick vi ett lite toksprång på 3:an där hon landade nästan helt still och det var KORT bit till 4:an, så hon hann inte komma igång, så ett stopp. Annars super-duper!!!

Filmerna är på G! Här kommer bilderna så länge (Camilla som fotat m min kamera igen, så duktig!!):




Höjden i sprången är det inget fel på...









Ina, flem-hästen!












lördag 19 juni 2010

Premiär för videobloggning!

Igår gick inte så jättebra på tävlingen. Ska lägga ut filmerna senare, men först tänkte jag testa på videobloggning! Tyckte det verkade rätt roligt :)

När jag spelade in igår hade jag just kommit hem från tävlingen så man var ju inte i sitt esse direkt, men jag har inget att dölja. Hur många kommer hem från en 11-timmars tävlingsdag och ser pigga, friska och välkammade ut?? ;D I videobloggen kommer ni även höra varför jag inte kan tävla med Lola idag. Det är några som frågat varför jag strök mig...


torsdag 17 juni 2010

Sämsta tajminen ever!

Har inte uppdaterat här på några dagar och det beror på att jag typ har legat i "feberkoma" sedan igår.

Kan börja med att säga;

tisdag: Dressyrpass med både Ina och Majlis, båda superduktiga och fina! Ina reds på kandar och orkade galoppera 3 varv i vänster förvänd galopp!

onsdag: Jag och Ulrika var mkt effektiva och hoppade Ina+Majlis INNAN Uffeträningen (måste åka senast 10 för att hinna) och båda var supermegaduktiga! Majlis hade fin bjudning hela passet och Ina flög fram och hoppade som en liten kanin :) Dock kände jag redan på morgonen att jag var öm i huden på hela kroppen vilket var lite mysko. När jag åkte till UPK började jag känna mig lite soggy, men jag trodde att det bara var värmen. När jag kom dit fick jag en ipren ifall det var feber och red träningen, lite trött men det fungerade. Inte direkt så att man känner efter hur man mår när man tränar, då har man ju fokus på annat ;) Lola var duktig iaf, som vanligt! Lite mer spänd än senaste gångerna dock, men jag tror jag vet vad det berodde på, för när vi kom in så ställde hon sig å kissade jättelänge. Usch, då känner man sig så elak att ha tvingat henne jobba massa när hon var kissnödig :(

Var hemma vid 13-tiden iaf och när jag satte mig ner så kände jag hur hela kroppen bara la av. Kände mig helt matt, huvudet dunkade och började få frossa. Skyndade mig in i duschen och sen la jag mig för att vila vid 15-tiden. Vaknade en timme senare och då hade värsta feber-attacken dragit igång. Trots att jag hade tagit flera febernedsättande tabletter hade jag lite över 39 grader! Och har man feber och frossa, då spänner man sig. Och spänner man sig kommer huvudvärken som ett brev på posten. Natten var hemsk då jag vaknade varannan timme av att det gjorde så ont i kroppen. Låg iaf däckad till ca 11 idag. Då tvingade jag mig upp och åt 2 mackor (hade inte ätit på mer än ett dygn då) och sen senare en micro-fiskgratäng. Febern la av mitt på dagen iaf, så bara hals och huvud kvar nu.

Men det här sjukdomsförloppet kunde inte ha kommit sämre i tiden eftersom jag ska tävla i 3 dagar i sträck nu! Har suttit och funderat LÄNGE och till slut kom jag fram till att 3 dar i rad fungerar inte, därför har jag nu ringt och strykit mig med Lola på lördagen, MsvB:3. Känns jättesurt, men om jag överhuvudtaget ska orka med att tävla alls så måste jag åtminstone ha en mellan-vilodag. Så jag kommer prel. att åka imorgon med Ina till Håbo, håller tummarna att jag orkar, och sen på söndag till UPK och hoppar. Hoppningen går iaf lite snabbare och UPK känns så nära! Så hoppas verkligen att kroppen pallar för denna helg. Nog så drygt att jag missar en tävling =(

måndag 14 juni 2010

Bus i regnet

Igår var jag med div3-ponnytjejerna (hoppning) till Enköpings Fältrittklubb hela dagen och coachade. De var jätteduktiga allihopa och orkade med hela dagen. Vi fick härlig sol med stackmoln och INGET REGN!! Vi fick nämligen rapport från Uppsala att där regnade det minsann rätt friskt. Tycker synd om de som tävlade på UVFK t.ex., dressyrtävling ute på den djupa banan i ösregn :/ Så när jag kom till Ina efter Enköping så vräkte det ner ute så damen fick vila.

Idag däremot var vi ute och busade barbacka i grimma runt på ängsstigarna där vi fortfarande får rida. Knashästen trodde att hon såg något jätteläskigt efter en bit. Det var bara några större blad som var som en mindre buske över stigen, men Ina verkade tycka att det liknade en krokodil eller nåt. Hon kastade sig och höll på, faktiskt rädd på riktigt, så ingen idé att gapa på henne utan hon fick stå och titta ett tag. När hon väl kom fram så upptäckte hon att det faktiskt inte var så himla farligt och hon blev genast nöjd över sig själv att hon lyckades komma förbi det läskiga ;) Galopp på tillbakavägen + en extra stig bredvid en åker. Gullehästen så söt, lika lydig i grimma som med träns!!

Nu har helgens startlistor kommit upp. Jag kommer få lite att göra om man säger så...

Fredag = Håbo, LB:3 + LA:3 med Ina

Lördag = Håbo, MsvB:3 med Lola

Söndag = UPK 85cm CL + 95cm med Ina, 85cm CL + 90cm avd.B med Majlis


Någon mer som ska tävla i helgen? Det börjar gå mot slutet av tävlingsterminen nu...

lördag 12 juni 2010

Galoppjobb

Vi tog en tur på grusvägen fram och tillbaka i mestadels "galopp i rullning", alltså långa sträckor i lugn galopp som hon kunde rulla på i. Ditvägen = slappa tyglar, hon bestämde tempo. Hemvägen var hon "framriden" så hon jobbade då superfint i en lugn galopp! Blandad nedsittning och lätt sits. Och hon åt upp sin kraft efteråt idag med! Ina är ju jätteknasig som inte äter kraftfoder, oftast händer det på vintern. Men häromdagen hade hon tydligen matvägrat igen. Men efter gårdagens hoppning + dagens galopptur var hon väldigt sugen :)

Här är en bild från betessläppet på Ina t.v och Connie t.h. Är de inte söta :)? Ska fixa resten av bilderna sen!

Snart iväg till prinsessan

Kom hem sent inatt (imorse?) så det var skönt att få sova lite idag. Har suttit med diverse kursutvärderingar som legat på hög nu ett tag + spanat in lite jobb.

Snart ska jag åka till Ina. Vi ska ta en uteritt idag, perfekt sätt att få rensa tankarna lite.

fredag 11 juni 2010

Hoppning

Igår fick ju Ina vila och idag hoppade vi lite hemma. Hon taggade till som 17 så fort jag styrde mot hindrena :) Först lite småhinder på volt, sen en raka med 14m (3-4 språng). Testade att rida på både 3 och 4 för att kolla hennes lydnad och det gjorde hon mkt bra, så vi höjde till ca 80cm rätt snabbt. Sen flyttade Jessica travbommarna till galoppbommar diagonalt så jag kunde använda de i anslutning till hindren. Först var Ina inte med på att svänga efter hindret mot bommarna, hon var ju på väg mot nästa hinder ;) Men sen kunde hon svänga riktigt bra över dem och jag la ihop till små banor. Supertaggad men LYDIG häst som gjorde allt jättebra! Inatt går de med täcken på sig då det ska regna nästan hela helgen :/


Nu har jag precis kommit hem från Sommarro med Becca. Vi har käkat varsin pizza och nu är man ju lagom mätt alltså :S Blev dessutom "utringd" av Martina och Sandra att jag skulle följa med dem ut på krogen. Lovade att komma, men jag kör dit, annars kommer jag inte orka ta mig hem. Ett under att jag inte redan har somnat... Så bäst att jag drar nu!

torsdag 10 juni 2010

Grattis till Pappa!

Idag har min pappa jobbat sin sista dag i Gimo! Han är från och med nu förtidspensionerad och INGEN förtjänar det mer än honom!! Så himla skönt för honom att slippa busspendla till Gimo dag ut och dag in. 3 timmar varje dag går det åt till att bara pendla :( Men nu kan han äntligen få leva ett lugnt och skönt liv :)

Idag skulle jag ha hopptränat med Ina på UVFK, men vi vart för få som ville rida nu i juni så det vart inget. Så prinsessan fick vila idag istället för imorgon och imorgon ska vi hoppa hemma istället några stycken. Blir askalas!

Nu har jag haft mina sista ordinarie lektioner för denna terminen! Tack så mycket till mina rara elever för denna termin och jag hoppas vi ses igen! Tack också till de fina gåvorna jag fick :))

HA EN SKÖN SOMMAR ALLA!!!


Kandarfilm

...och här kommer tillhörande film till texten i förra inlägget. Visst är min lilla tös fiiiin!?

onsdag 9 juni 2010

3 ridpass

Idag har det varit fullt kör! Först träning för Uffe på f.m med Lola. Hon kändes trippig och loj istället för överaktiv och stark som hon brukar vara i början, men förmodligen berodde det på allt gräs som hon stoppat i sig + nattliga utevistelser ;) Något jästa hästar! Hon blev finare och finare ju längre in i passet vi kom. Först lite övergångar, sedan skolor på medellinjen i trav. Har börjat gilla när de ligger på medellinjen nu eftersom Lola har lärt sig det så himla bra! ALLA skolorna (öppna, sluta, vänster, höger) gick super!! Sedan lite galopparbete med diagonalslutor, rakt fram på medellinjen, förbereda hörn genom att ställa om, sedan byte innan hörnet. När JAG gjorde rätt så var Lola riktigt lydig och kvick i fötterna, gjorde övningen mycket bra! Jag var dock ibland för långsam med omställningen och för snabb med bytet, så det fick jag ändra på. Sedan red vi lite bakdelsvändningar vilka hon fixade mkt bra. Länge sen vi red sådana, kanske har smält lite sen sist :) Sen lite ökade skrittlängor. Uffe ville att öronen skulle peka framåt på hästarna eftersom då har man "den rätta bjudningen". Lola jobbade på friskt i skritten vilket han också höll med om, men Lola har nästan aldrig sina öron framåt när hon rids, bara när hon tittar på saker ;) Sen lite galoppökningar, upptagningar och byte. Riktigt fin tjej idag med!

Sen på e.m åkte jag till Västeråker. Parkerar uppe vid kyrkan nu (X antal hundra meter från stallet, tar typ 5 min att gå dit) eftersom hästarna går i sin sommarhage som ligger vid vägen. Rätt praktiskt! Parkar bilen, hämtar Ina och Connie, hoppar upp på Ina och rider henne barbacka hem med Connie på släp. Tänk vad man kan göra med 2 dösnälla hästar som avgudar varandra :) Idag var det KANDARPREMIÄR för Inas del! Jag har ju ridit en del på ett annat stångbett vid uteritter så hon är van sedan tidigare vid lite starkare bett, men det är ändå intressant att se vad hon tycker om 2 bett i munnen! I början var hon lite skeptisk eftersom jag kom åt minsta del av henne ;) Höll inget i stången från början medan hon fick vänja sig. Dock tolererar jag inte för mkt kast av huvud som protest. Hon får tycka saker är jobbiga, men inte slänga huvudet i ett kast upp i skyn! Efter några varv accepterade hon betslingen och gick riktigt bra, speciellt i galoppen som gick att samla supermycket! Ändå red jag knappt med stången, den fanns som stöd, men inget mer. Tror detta kan bli riktigt bra! Catrine filmade större delen av passet, filmen håller på att sparas på min andra dator i skrivandets stund, så den kommer ut alldeles strax ;)

Ökad trav

Till sist var det Majlis tur. Idag skulle det komma en tjej och provrida för att ev. bli medryttare i höst, men inget är bestämt ännu. Jag fick iaf äran att visa upp henne + rida igenom henne först. Idag kändes hon fin och mjuk! Duktig liten unghäst! Bra att hon orkade med två ryttare också, visar att hon har orken :)

tisdag 8 juni 2010

Stallförmiddag


Älskar denna lilla pärla!! Foto: Maha Abdallah

Idag gick jag upp lite tidigare för att ta in Ina och Connie lagom till hovslagarbesöket. Ina ville först inte komma in (hennes grej...) men jag fick fejka lite att Connie skulle gå iväg, då fick hon andra tankar som tur var. 8.30 hade jag de inne. Stod och borstade henne i en halvtimme till hovslagaren kom. Fröken var lite trött så hon var en ängel att sko! Inte för att hon gör mkt väsen av sig annars, men lugnare än vanligt ;) Så nu har hon 4 nya "Grand-Prix-skor" som skiner i takt :)

Medan hon skoddes vaktade Ulrika henne så kunde jag rida ett pass på Majlis under tiden. Hon har nu mognat ännu ett steg efter tävlingen känns det som, då hon orkade gå i en bärigare form redan från början utan att jag måste bära åt henne. Fin i galoppen, la in lite 15-m-volter i vänster som är det svåra varvet, men hon orkade bära ändå. Duktig tjej!

Sen ett varv på åkern i galopp med Ina. Precis lagom för idag! Glad och lagom pigg. Imorgon blir det lite dressyr!

Idag fick jag 3 bilder skickade till mig. Det är Maha Abdallah som fotade lite på mig och Ina under hopptävlingen i söndags. Supermycket tack för dem!


Foto: Maha Abdallah


Foto: Maha Abdallah


måndag 7 juni 2010

Video

... Och här kommer filmen med Ina från gårdagens Nationaldagshopp :)



Nu ska jag åka till Boländerna där jag ska träffa Malin, diverse affärer skall besökas ;)

söndag 6 juni 2010

Nationaldagshoppet

Idag var ju jag och tävlade Ina och Majlis på Lurbo, Nationaldagshoppet. En stor hejarklack och massa groomar hade vi med oss, supermycket tack till er och ert stöd :) !!
Först var det 90 cm avd. A, den klassen Ina gick i. Hon kändes fin på framhoppningen, lite gnäggig ;) Inne på banan visade jag 1:an eftersom hon är lite seg i starten på att komma igång med hindertänket vilket jag märkte i Gimo. Trots de + att jag satte upp en bra galopp så stannade hon ett antal meter innan, självklart tittade hon inte ens på hindret... Sen flög hon över resten av banan :) 2 pet tror jag vi fick, men hon gjorde jättefina språng, fick igång hindertänkandet och kändes supermegafin!! Så JÄTTENÖJD med Ina! Här kommer några bilder som Camilla tog med min kamera. Jättefina blev de! Det enda jag gjort är att trimmat och fixat med ljuset :)












Sedan var det 90 cm avd. B med Majlis. Redan på framhoppningen blev hon dryg då hon endast fokuserade på solkatterna i ridhuset... I och med det så stängde hon av huvudet för "resten av världen" och stod emot massa före, över och efter hindren. På banan blev det desamma trots att jag red som ett djur och verkligen försökte med alla medel att få fram henne. Men hon stod still i huvudet och vi fick massvis med stillastående språng, eftersom hon kom på att det kom ett hinder med som skulle hoppas, när vi väl var framme... 2 stopp och några bommar föll, bl.a. sista bommen över nr. 7 som gav oss 20 fel så speakern sa i när vi var i luften att vi var uteslutna ;) Men sak samma, vi kom över alla hinder.
Nu var dock stora frågan om vi verkligen skulle starta 1m när hon stod emot nåt så grymt? Å ena sidan vill man starta igen och reda ut allt, å andra sidan vill jag inte att hon ska krascha och tappa all hoppglädje som hon eg. har :/ Så planen var att rida fram, känna och se hur det går. Sen försöka få ett bra språng inne på banan för att ge Majlis rätt känsla. Hon var lite bättre på framhoppningen nu, men fortfarande dryg. Inne på banan visade jag hindret, sen red nästan ett helt varv i galopp mot ettan för att komma igång. Jag red, smackade, gasade, ja allt. Och NU gav det resultat! Hon stod inte emot det minsta utan flög över oxern busenkelt i ett superfint språng!! Då vart jag nöjd, höjde handen och tackade för mig (utgick) vilket speakern inte riktigt förstod först :P Hon lät lite oövertygad när hon sa "Jaha, ryttaren väljer att... utgå..?". Men nu fick vi det rätta tänket och ett supersprång som Majlis kommer att komma ihåg till nästa tävling! Så allt slutade lyckligt även denna tävling ;)






Ja, alltså... Hon KAN ju hoppa,det är inte där problemet ligger ;)


1m-språnget!


Så allt blev bra till sist. Nu har vi släppt hästarna i sommarhagen. Glada blev dem! Bilder kommer!


...och hoppfilmen med Majlis

Här kommer filmen med Majlis från samma tillfälle som inlägget innan med Ina:

lördag 5 juni 2010

Hoppfilm från igår

Här kommer filmen från hoppningen igår! Inas är klar :)


Trötter

Kom hem från för ett litet tag sedan. Håller på att ramla av stolen av trötthet ;) Väldigt lyckad kväll iaf! Jag var grillmästare och grillade marinerad fläskfilé, baguetter med vitlök och grilloumi :) Blev väldans gott! Sen bakade jag ju en browniekaka kl 17 (en timme innan beräknad tid för Eric och Becca att komma hit...) men den blev smarrig trots lite tid.



Leo hoppade in i cabben. Han har bra smak!





Så nu är jag mätt, ska dricka te sen sova. Får göra filmerna imorgonkväll istället. Satt just och kollade på dem i kameran, såg ok ut!

Godnatt!

fredag 4 juni 2010

Äntligen KLAR!

Nu har jag suttit i ett dygn ca och filat på min hemtenta. Nu har jag äntligen lämnat in den, 17 minuter till godo ;) Om jag klarar den betyder det att jag nu är helt klar med medie- och kommunikationsvetenskapen!!!

På f.m idag var jag och hoppade både Ina och Majlis. Lite upplägg inför söndagens hopptävling på Lurbo. Båda hästarna var duktiga, Majlis lite bänglig till en början, men när hon började tänka på hindren istället för på allt annat hoppade hon super :) Har film! Yes! Ulrika fick jobba hårt med att hålla häst, filma och följa mig med kameran + höja hindren ;D

Nu måste jag iväg och köpa grillkol inför kvällen. Becca och Eric kommer och jag ska bjuda på massa smaskens direkt från grillen! Köttet ligger redan i marinad :) Men så fort jag kommer hem fixar jag filmerna så de kommer ut ikväll!

Grattis till alla som tar studenten idag med! För mig var det 3 år sedan, hua...

onsdag 2 juni 2010

Uffeträning m Lola

Igår red jag två varv på åkern med Ina varav 1,5 av de varven i galopp. Allt på "hängande" tygel. Väldigt glad häst som varken rusar, bockar eller busar :) Perfekt jobb för att få bort magen! Innan det ett mycket bra pass på Majlis! Hon hade rätt mycket åsikter detta pass, men det är bra att hon har det, för då vet jag att det händer saker, att hon börjar tycka grejer är jobbiga och hon tar i mer. Galoppen blev kalasfin på slutet!! Idag har Majlis vilat och Ina har jag jobbat på banan från marken vilket hon tyckte var rätt roligt då hon busade en del :)

Idag höll jag hoppträning på morgonen och direkt efter åkte jag till UPK och tränade Lola för Uffe. Ute idag i fina vädret. Superroliga övningar idag! Mkt med hörnen att göra. Vi red som raka serpentinbågar mellan varje bokstav, så det blev väl en 7-8 "bågar" över hela banan. Först skritt, sen trav m fokus på hörnen att vi skulle rida dem med ytterskänkeln, innertygel och innersittbenet. Sedan galopp, då först med enkla byten. Jag försökte lägga de direkt efter hörnet så det var lättare att bibehålla böjen. Sedan gjorde vi galoppombyten samma väg och Lola gjorde det fantastiskt bra! Några gånger drog hon lite efter, men i stora hela gjorde hon övning mycket bra! Sedan red vi lite olika övningar med långa slutor, öppnor längs m-linjen, superfin i alla skolor! Sedan lite ökningar,både trav och galopp. I galoppen fick vi först ta ihop, länga, samla ordenligt innan väggen och då byta. Efter det, galoppsluta längs staketet, vänder in, byte, samla, galoppiruett, tillbaka. När jag väl fattade vägen i den övningen så gjorde fröken fux den helt superb!! Gabbi fotade lite med Ulrikas kamera när vi red. Riktigt bra gjort med tanke på att det var första gången tror jag? Här är lite iaf:











Tycker faktiskt det är helt fantastiskt att Lola är så anpassningsbar! Hon går lektioner varje dag med olika lektionsryttare hela tiden. Sedan när jag sitter upp en gång i v/varannan v och kräver massa medelsvårrörelser, form och arbete, då fixar hon det ändå! Mycket eloge till denna FINA och DUKTIGA häst!!!

Den 19 juni tävlar vi MsvB:3 i Håbo :)